Devino Patron!

Mai multă fericire!

Mai multă fericire!
Sursa foto: internet

Ați observat, oare, și voi – ca și mine – că în ultima vreme s-a făcut nu știu cum mai multă nefericire în lume? Messi era tot mai nefericit la Barcelona, apoi, tot așa – la PSG. Și a ajuns la capătul răbdării încât se pare că își caută altă echipă. Salah era supărat, nefericit chiar, că nu i-a fost oferită banderola de căpitan într-un cutare meci.

Tuchel, la un sfârșit de an, a avut un Crăciun nefericit pentru că a fost demis. Acum oare cum se simte? Pogba a fost nefericit la United și este traumat la Juventus și nu se poate exprima așa cum și-ar dori pe teren. Și nici Ronaldo nu mai era atât de fericit la Torino.

Și nici la Manchester, după cum s-a văzut. Și așa mai departe. Mă rog, este dreptul înaintașilor de astăzi să fie nefericiți și să-și monetizeze chiar și nefericirea. Înaintașii noștri însă au fost, îmi pare, nu știu cum, mai fericiți, chiar dacă le-a fost poate mai greu decât înaintașilor de azi.

Eminescu era fericit când exclama: „O, cât eram de fericit / Să mergem împreună, / Sub acel farmec liniștit. / De lună!” Și Creangă era fericit. Și atunci când își începea astfel autobiografia: „Așa eram eu la vârsta cea fericită...” Dar mai ales atunci când se întâlnea cu Eminescu și, după ce erau îndemnați să meargă la crâșmele boierești, ei refuzau întotdeauna și apoi amândoi plecau ca oamenii cei mai fericiți din lume.

Noi am mai avut un înaintaș fericit. „Am fost fericit să realizez unirea!” a exclamat domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Poetul Grigore Vieru a fost fericit că n-a cântat păunii. Vasile Alecsandri era „veșnic tânăr și ferice”. Scriitorul Paul Goma a fost fericit în nefericirea lui.

Iar pictorul Glebus Sainciuc spunea că „ea mă face fericit” și se uita în direcția doamnei Valentina Rusu-Ciobanu. Ce-ar fi oare să întocmim împreună o listă a lucrurilor care-l pot face pe un om fericit și s-o transmitem înaintașilor de astăzi, ca să nu mai fie atât de nefericiți...
Omul de alături.

O idee. Copiii.
Și împlinirile.
Nu de ani, ci de visuri.

 

Autor: Igor GUZUN

Susține Natura.md: Devino Patron!