Devino Patron!

Regulile de aur ale bunicii (despre înlăturarea insectelor din locuință)

Regulile de aur ale bunicii (despre înlăturarea insectelor din locuință)

*  Debaraua, coşul de gunoi şi dulapul de bucătărie sunt câteva dintre spaţiile în care micii vizitatori se pot adăposti. După ce le identificați, curăţați bine aceste spaţii. Acoperiți gura de aerisire de la baie cu o plasă şi astupați spaţiile din jurul ţevilor.

*  Prima condiție este să vă procurați o plasă care să se potrivească perfect dimensiunilor ferestrelor. De asemenea, este bine să aibă un sistem de prindere tip arici, pentru a putea să o îndepărtați cu ușurință ca să o curățați (măcar o dată pe lună). Veți observa că datorită ei insectele indezirabile vă vor vizita mult mai rar!

* Dacă aveți mobile sau alte obiecte din lemn care sunt atacate de carii, le puteți elimina astfel: așezați din loc în loc în imediata apropiere a acelor obiecte ghindă proaspătă. Cariile  vor fi atrase  de miros și vor părăsi lemnul; aruncați apoi în foc ghindele și, dacă este cazul, repetați operațiunea până la distrugerea cariilor. O altă metodă prin care eliminați cariile din lemn este să presărați în zonele în care au apărut scrum de țigară. Un alt truc eficient de îndepărtare a cariilor de lemn este injectarea cu o seringă în care ați pus benzină. Aplicați benzina în găurile din lemn; deși mirosul este înțepător, cariile vor fi distruse. Dacă nu suportați mirosul de benzină, faceți ceai concentrat de pelin și injectați găurile din lemn. 

* Pentru a combate acarienii, așezați pachețele de silicagel (gel de silice)  sub saltele și lângă cadrul patului. Chiar dacă nu îi elimină în întregime, cu siguranță le va reduce numărul.

Pânzele de păianjen de pe pereți se elimină cu o mătură pe care o mișcați de jos în sus. Astfel, pânza de păianjen se va prinde mai bine de mătură. Dacă faceți mișcarea de sus în jos, nu veți reuși decât să lipiți pânza de perete.

Ploșnitele de interior, cele gri, sau cele de exterior, cele verzi, dispar dacă simt mirosul de benzină sau de gaz lampant. Puteți amplasa în zonele ușilor sau a ferestrelor, vată sau cârpe îmbibate cu benzină. Astfel, ploșnițele nu vor pătrunde în interior. Dacă aveți deja ploșnițe în diferite spații, așezați din loc în loc cârpe îmbibate cu benzină sau gaz, dar nu dormiți în acea cameră.

* Folosiți tutun uscat și veți alunga moliile. Acestea nu suportă nici mirosul de naftalină, levănţică și coji de portocale. Un leac împotriva lor ar fi și frunzele de muşcată, care se presară prin dulapuri. Când se usucă acestea se înlocuiesc cu unele proaspete. Împotriva moliilor se poate folosi şi uleiul de cedru, mai ales dacă în apropierea lui plasați un vas plin cu apă. Insectele sunt ameţite de mirosul puternic şi cad în apă înecându-se. La fel de bine puteți pune în şifonier rozmarin, mentă, ginseng, cimbru, piper sau ace de brad, câteva frunze de tutun ori coajă bine uscată de portocală. Şi frunzele verzi de muşcată, frunzele de nuc, cele de pelin sau leuşteanul uscat alungă moliile şi împiedică înmulţirea lor.

Pudra de bebeluși este mai eficace decât repelentul (substanță cu miros înțepător). Tot ce aveți de făcut este să împrăștiați pudră în locurile în care își fac de cap insectele. 

Scrumul de țigară ține la distanță musculiţele de fructe. Pentru a le îndepărta, trebuie doar să lăsați scrum de ţigară pe pervazul ferestrei.

 

Susține Natura.md: Devino Patron!