Devino Patron!

Trucuri pentru frumusețe pe perioada toridă

Trucuri pentru frumusețe pe perioada toridă

Pe măsură ce temperaturile crescute se mențin, pe timp de vară veți putea observa că atât părul, cât și pielea, suferă din cauza gradelor ridicate.

Urmați sfaturile de mai jos pentru a fi mereu frumoși și sănătoși, iar pielea dumneavoastră să strălucească toată vara!

Îngrijirea părului în anotimpul călduros

 * Dacă doriți să vă scoateți în evidență aspectul natural, aplicați pe păr puțină zeamă de lămâie, în cazul în care aveți de gând să vă petreceți câteva ore la soare. Părul dumneavoastră va străluci fără să cheltuiți foarte mulți bani.

 * Este esențial să vă aplicați balsam pe păr cel puțin o dată pe săptămână în timpul verii. Părul tinde să devină uscat, mat sau fragil dacă este expus alternativ la apă și aer uscat, cum se întâmplă în cazul în care transpirați sau înotați. Dacă vă place să vă petreceți mare parte din timp în piscină, ar fi înțelept să aplicați balsam pe păr când îl spălați, pentru a evita deteriorarea acestuia de la clor și sare.

 * Vara este anotimpul în care puteți lăsa șuvițele dumneavoastră să contribuie la aspectul rebel al părului. Asigurați-vă totuși că întindeți pe lungimea firului de păr ser, pentru ca textura naturală a acestuia să fie îmbunătățită. Cu acest stil natural vă veți simți relaxați.

 * Părul prins într-o coadă de cal vă poate accentua trăsăturile. Părul prins într-o parte vă poate schimba aspectul. Pentru a preveni încrețirea părului utilizați un balsam de păr special pentru păr cârlionțat.

 * În cazul în care vă plictisiți de coada de cal, vă puteți împleti părul în spic. Aceasta va arăta șic și veți obține schimbarea pe care o doriți.

Sfaturi pentru machiaj pe timp de vară

 * Machiajul natural este cel mai potrivit în timpul zilelor de vară. Acesta va oferi prospețime pielii dumneavoastră.

 * Alegeți pudra mată pentru a vă răsfăța tenul. Peste fondul de ten aplicați pudră. Nu ar trebui să folosiți fond de ten care să vă încarce tenul, loțiuni sau creme în anotimpul călduros.

 * Este ideal să aplicați un balsam de buze cu factor de protecție 15. Fardurile în tonuri neutre sunt perfecte pentru machiajul ochilor. Rimelul rezistent la apă și tușul pot fi folosite pentru rezultatele cele mai bune.

Cum să vă îngrijiți pielea

 * Dacă aveți pielea uscată sau descuamată, încercați ceea ce folosiți pentru gătit zi de zi: ulei de măsline. Folosiți-l ca un hidratant natural pentru buze, coate, genunchi, cuticule, precum și orice alte zone uscate. Aplicați-l prin masaj. Este la fel de bun și pentru unghiile fragile sau pielea crăpată de pe călcâie.

 * Pielea dumneavoastră este arsă de soare sau iritată? Încercați să reduceți durerea și inflamația cu o compresă rece din ceai verde. Bogat în acid lactic, iaurtul grecesc cu grăsimi poate ajuta la hidratarea pielii și calmarea arsurilor provocate de soare. Puteți aplica o mască de argilă pentru a îmbunătăți textura pielii. Îndepărtați-o cu apă călduță după ce s-a uscat.

 * Un exfoliant excelent pentru piele pe care îl găsiți aproape oricând în bucătărie este cafeaua. După spălare frecați-vă corpul cu cafea pentru a descuama celulele moarte și a încuraja creșterea de noi celule ale pielii. De asemenea, frumusețea nu vine doar din exterior, ci și din interior. Consumați cantități generoase de apă, urmați diete sănătoase și echilibrate, iar pielea dumneavoastră va fi frumoasă și strălucitoare.   

Autor: Paraschiva MĂMĂLIGĂ   

Articol publicat în revista NATURA, nr. 386

 

Susține Natura.md: Devino Patron!