Devino Patron!

6 metode naturale de a-ţi deschide culoarea părului

6 metode naturale de a-ţi deschide culoarea părului
Foto simbol. Sursă: www.stil.acasa.ro

Îți dorești să-ți deschizi nuanța părului, dar fără să apelezi la decolorarea cu substanțe agresive care îl usucă și îl degradează? Atunci poți apela la ingredientele naturale care au un efect decolorant. 

Există câteva remedii naturale pentru decolorarea părului pe care le poți folosi acasă și pe care le recomandă chiar și specialiștii. Însă este important să fii realistă: deși te ajută să deschizi nuanța părului cu un ton sau două, aceste ingrediente naturale nu au capacitatea de a-ți decolora părul așa cum o fac decoloranții folosiți la coafor. Aceste substanțe pătrund în interiorul
firului de păr și îndepărtează complet pigmentul, ceea ce remediile naturale folosite acasă nu pot face.

Iată câteva metode naturale de a deschide nuanța părului:

Zeamă de lămâie
Acesta este unul dintre cele mai vechi trucuri pentru decolorarea părului. Acidul citric din zeama de lămâie permite deschiderea culorii prin schimbarea pH-ului părului, dar necesită și un pic de ajutor din partea căldurii pentru a deschide cuticula firelor și a avea un impact mai mare. „Stoarce o lămâie într-o sticlă cu pulverizator și aplică pe păr pentru a imita șuvițele decolorate în mod natural de soare. Lasă părul să se usuce la soare. Această tehnică funcționează în special pe nuanțele de păr deschise la culoare. Ai grijă ca zeama de lămâie să nu ajungă pe piele, pentru că poate provoca arsuri în urma expunerii la soare”, declară pentru byrdie.com specialista în colorarea părului Anja Burton.

Ce reactii adverse poate avea excesul de suc de lamaie • Buna Ziua Iasi •  BZI.ro


Oțet
Suntem sfătuite adesea să ne clătim părul cu oțet din când în când pentru a elimina depunerile de impurități de pe firele de păr, dar expunerea prelungită la oțet poate îndepărta și pigmenții din păr. Folosirea oțetului pentru decolorarea părului necesită o atenție deosebită pentru că poate fi dăunător dacă este folosit incorect. Dacă părul tău este foarte fin sau casant, atunci această opțiune nu este recomandată. Dar dacă ai părul rezistent și firele groase, poți încerca metoda cu oțet, cu condiția de a-l dilua. O parte de oțet și două părți de apă te asigură că nu te vei confrunta cu efecte nedorite pentru piele și păr.

Oțet de mere rețetă | DivaHair.ro


Miere
Principalul ingredient din miere care ajută la decolorarea părului este o enzimă numită glucozoxidază. Atunci cănd este adăugată apă în miere, această enzimă generează cantități mici de peroxid de oxigen. Aplică mierea pe părul umed pentru ca apa să stimuleze procesul de decolorare. Pentru a menține părul umed, prinde-l într-un coc și acoperăți părul cu o cască pentru duș. Este necesar să-ți ții părul acoperit timp de 1-4 ore, în funcție de cât de mult îți dorești să deschizi nuanța și în funcție de culoarea părului tău. Căldura poate accelera procesul, deci poți folosi foehnul pentru a-ți încălzi părul din când în când în timpul tratamentului.

18 Beneficii Miere de Albine - Proprietati Nebanuite asupra Sanatatii

 

Bicarbonat de sodiu
Deși este recunoscut ca o modalitate naturală pentru albirea dinților, bicarbonatul de sodiu poate avea un efect decolorant și asupra părului. Este necesar să aplici bicarbonatul sub forma unei paste pe păr. Amestecă o lingură cu bicarbonat de sodiu cu suficientă apă pentru a obține o pastă de consistență potrivită. Aplică pe păr cu o pensulă pentru vopsit, pe șuvițele pe care vrei să le
deschizi la culoare sau pe tot părul. Înfășoară apoi cu folie din aluminiu. „Evită contactul cu scalpul și concentrează- te asupra șuvițelor din jurul feței și asupra vărfurilor”, recomandă colorista Ashley Schafer. Căldura accelerează decolorarea, deci nu uita să-ți încălzești părul din când în când cu foehnul.

Bicarbonatul de sodiu în grădină


Sare de mare
Sarea de mare deschide la culoare atât părul deja decolorat, cât și părul natural”, spune Anja Burton. Când stai la plajă, udă-ți părul cu apă de mare și lasă-l să se usuce la soare. Pe timp de iarnă, amestecă o lingură cu sare de mare cu o jumătate de cană cu apă caldă, pulverizează pe păr și lasă să acționeze timp de 10-20 de minute, apoi clătește-te. Nu uita să aplici o mască sau un balsam pentru a-ți rehidrata părul după acest tratament.

Ce alegem: sare de mare nerafinata sau sare de masa?

 

Mușețel
Această plantă cu flori delicate conține un pigment în florile sale numit apigenina. Apigenina oferă o nuanță aurie și se atașează de păr atunci când este aplicată. De fapt, acest extract de mușețel era folosit în trecut pentru colorarea lânii. Aplică un ceai concentrat de mușețel pe păr și lasă să acționeze timp de câteva ore. Poți încălzi părul cu foehnul pentru a stimula procesul de decolorare.

Ceaiul de mușețel-un antiinflamator puternic - Recent în Moldova


Denisa TOMA

Articol publicat în Revista NATURA în numărul 352

Susține Natura.md: Devino Patron!