Devino Patron!

Explozie de sănătate în zeama de varză

Puţine persoane ştiu că, atât varza murată, cât şi zeama sau moarea, cum i se mai spune prin diferite părţi ale ţării, sunt adevărate depozite de medicamente naturale care pot preveni şi vindeca diferite boli. Conţinutul bogat de substanţe nutritive din zeama de varză murată revitalizează organismul şi-l tonifică.

Explozie de sănătate în zeama de varză
Varză murată

Varza murată este bogată în vitamina C, mai bogată chiar decât varza crudă, vitamina antioxidantă care ajută la fortificarea sistemului imunitar al organismului.

Varza murată este singurul aliment de natură vegetală în care se găseşte vitamina B12 din belşug, dar şi minerale precum magneziu, acid folic, potasiu, fier, iod.

Varza murată este singurul produs vegetal care conţine vitamina B12, care încetineşte procesul de îmbătrânire, protejează sistemul nervos şi împiedică pierderile de memorie.

În compoziţia de la zeama de varză se regăsesc o parte din vitaminele şi antioxidanţii prezenţi în varza proaspătă, dar şi microelemente, săruri minerale, fermenţi şi enzime apărute datorită procesului de fermentaţie.

Astfel, varza murată, dar şi zeama de varză conţin vitamina U, vitamina anti-ulceroasă, care se distruge prin fierbere, de aceea varza murată şi zeama se recomandă în tratarea bolilor ulceroase. Pentru că stimulează arderea grăsimilor şi normalizează apetitul, varza şi zeama de varză murată se recomandă şi în curele de slăbire.

Moarea reglează şi stabilizează tensiunea. Persoanelor hipotensive li se recomandă zilnic, un pahar de moare de varză. Câteva pahare de moare pe zi, mai multe zile la rând, ajută la normalizarea digestiei, dar şi la prevenirea constipaţiei în caz că te confrunţi cu aşa ceva.

Deşi nu este prea plăcută la vedere şi nici gustul nu e foarte atrăgător, consumată regulat, zeama de varză are efect detoxificant asupra organismului, ajutând la eliminarea toxinelor.

Susține Natura.md: Devino Patron!