Ghimbirul topește rapid kilogramele
F R U M U S E Ţ E
Ghimbirul, se știe că topește grăsimile și accelerează metabolismul, previne arsurile la stomac și apariția gazelor, scade nivelul de zahăr din sânge deoarece crește sensibilitatea la insulină și are un efect antiinflamator asupra organismului, este bun pentru greață și amețeli. Gingerolul care se conține în ghimbir are efecte antiinflamatorii și antioxidante, astfel îmbunătățește imunitatea și previne mai multe tipuri de cancer. Unele studii indică faptul că ar putea preveni cancerul pancreatic, gastro-intestinal și colorectal. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă, deoarece ghimbirul reduce vâscozitatea sângelui atunci când este utilizat în cantități mari, iar consumul acestuia de către persoanele care iau în mod regulat anticoagulante, cum ar fi aspirina, ar trebui să fie supravegheat de nutriționist pentru a evita riscul de hemoragie.
Următoarele rețete cresc beneficiile ghimbirului, în special în ceea ce privește pierderea în greutate:
1. Ceaiul simplu de ghimbir
Ceaiul de ghimbir trebuie preparat în următoarea proporție: o bucată de 2 cm de ghimbir proaspăt și ras la 300 ml de apă se pun la fiert circa 5-8 minute. Se ia de pe foc, se acoperă și se lasă să se răcească. Se strecoară și se bea de trei ori pe zi, înainte de mese.
Pentru a mări efectul de slăbire al ghimbirului este important să urmați o dietă cu conținut scăzut de grăsimi și fără zahăr, și să faceți exerciții fizice în mod regulat.
2. Ghimbir cu scorțișoară
În ceaiul de ghimbir se poate pune și scorțișoară pentru a spori efectele de scădere în greutate ale acestuia. Scorțișoara stimulează arderea grăsimilor și ajută la scăderea poftei de mâncare, deoarece conține fibre care dau senzația de sațietate. În plus, ajută și la reglarea nivelului zahărului din sânge, la scăderea colesterolului, a trigliceridelor și a tensiunii arteriale.
O bucată de 2 cm de ghimbir proaspăt ras se pune la fiert în 300 ml apă împreună cu o jumătate de linguriță de scorțișoară, timp de circa 5-8 minute. Se lasă să se răcească acoperit și se bea de 3 ori pe zi.
Trucuri de frumusețe pentru sezonul de vară
Vara este un anotimp minunat, perfect pentru a te distra, dar trebuie să ai grijă să arăți bine fără a părea "topită" din cauza temperaturilor ridicate.
Iată câteva trucuri pe care merită să le încerci:
1. Ia mereu cu tine spray-ul de fixare a machiajului
Acesta te va ajuta enorm să îți păstrezi machiajul intact în zilele toride, atunci când căldura îți dă bătăi de cap. Pulverizează ori de câte ori simți nevoia.
2. Folosește praf de copt în cazul în care exagerezi cu autobronzantul
Autobronzantul poate fi mai sănătos pentru pielea ta decât expunerea excesivă la razele nocive ale soarelui, mai ales dacă ai o piele sensibilă. Când exagerezi cu acest produs, folosește o soluție de praf de copt și apă pentru a exfolia zonele în care ai folosit mai mult autobronzant decât trebuia.
3. Ia o periuță de dinți în plus și folosește-o pe părul tău
Cu ajutorul unei periuțe de dinți și puțin spray fixativ pentru păr poți rezolva problemele cauzate de șuvițele rebele apărute din cauza căldurii și a umidității ridicate din timpul verii.
4. Exfoliază-ți tălpile cu sare de mare
Vrei să porți sandale, dar nu ai timpul necesar pentru a merge la salon ca tălpile tale să arate grozav? Problemă rezolvată! Taie un cartof în jumătate, umezește-l și dă-l prin sare de mare, apoi exfoliază-ți tălpile. Astfel vei avea tălpi fine care vor arăta bine în orice pereche de sandale.
5. Ia balsamul de păr leave-in la plajă sau la piscină
Fie că este vorba de apa sărată a mării, fie de cea plină de clor de la piscină, șansele ca părul tău să fie încâlcit după ce înoți sunt foarte mari. Ia cu tine balsamul și aplică-l pe șuvițele umede atunci când ieși din apă, apoi piaptănă-le. În plus, substanțele chimice din apa de la piscină pot cauza slăbirea în intensitate a culorii părului.
6. Protejează-ți manichiura
Ai observat vreodată apariția unor mici bule pe unghii, după ce ți-ai făcut manichiura? Acest lucru se întâmplă din cauza expunerii la căldură a lacului de unghii. Evită acest lucru prin depozitarea la rece a acestuia.
7. Exfolierea este prietena ta cea mai bună
Prin exfoliere vei îndepărta toate urmele roșii sau iritația apărută în urma epilării și vei avea un corp perfect pentru plajă.
8. Schimbă-ți parfumul
Parfumurile puternice nu sunt cea mai inspirată alegere în sezonul cald. Optează pentru o aromă nouă, mai ușoară și mai proaspătă, potrivită anotimpului.
9. Strânge-ți părul
Vara nu este anotimpul potrivit pentru a-ți lăsa părul să cadă în valuri pe umeri. Încearcă un stil mult mai practic, cum ar fi cocurile sau diferitele împletituri.
10. Optează pentru machiajul rezistent la apă
Acest tip de machiaj este ideal în zilele toride, pentru a evita micile accidente și compromiterea
aspectului tău.
Îngrijiți-vă corect pielea
Vara schimbăm nu doar ora, ci și modul de îngrijire al pielii. Dar de ce este necesar mai mult efort? Noi avem și răspunsul: pielea are nevoie de o îngrijire deosebită în timpul verii, pentru a avea un aspect radiant, hidratat și catifelat.
O piele fără impurități!
Căldură, transpirație: toate acestea determină creșterea producției de sebum. Vara, tenul tinde să fie acoperit de coșuri și puncte negre. Prin urmare, trebuie să începeți din timp lupta cu imperfecțiunile pielii, folosindu-vă de câteva trucuri de îngrijire foarte simple:
* Curățarea feței este deosebit de importantă și se realizează, de preferință, dimineața și seara. Folosiți produse de curățare ușoare, care nu agresează și nu usucă pielea, în funcție de tipul de ten.
* Folosiți o cremă de zi cu o textură ușoară, de regulă, matifiantă, dacă tenul o permite. De asemenea, puteți folosi o loțiune hidratantă sub formă de gel sau lichidă, în funcție de nevoile tenului dumneavoastră. Acestea au o consistență mai fluidă decât o cremă obișnuită, conțin mai puține uleiuri și grăsimi și se absorb mai ușor în piele.
* Răsfățați-vă pielea săptămânal cu o mască hrănitoare pentru față.
Protejați pielea de soare
Oricât de plăcute ar fi razele soarelui în primele ore ale dimineții, razele UV usucă pielea și pot determina prematur îmbătrânirea ei. Prin urmare, folosiți o cremă de zi cu factor de protecție, în fiecare zi, atât primăvara, cât și vara. De asemenea, factorul de protecție solară se regăsește în multe produse de machiaj, pe care este indicat să le folosiți.
Nu uitați de zona gâtului și a decolteului
Pielea din aceste zone este la fel de delicată, precum pielea feței. Rutina zilnică de îngrijire, hidratarea și protecția UV, nu trebuie să lipsească. Produsele pentru îngrijirea tenului sunt potrivite și eficiente atât pentru zona gâtului, cât și pentru decolteu. Pur și simplu, aplicați cremă pe față, gât și decolteu dimineața, în fiecare zi !
Îngrijirea corpului: hidratare cu produse ușoare
Cremele bogate în uleiuri naturale și cu un conținut ridicat de grăsimi sunt ideale, însă pentru iarnă. Vara alegeți să folosiți loțiuni ușoare, hidratante pentru îngrijirea corporală.
Folosiți produse exfoliante, de câte ori considerați că este necesar, pentru ca pielea să strălucească din nou. Efectul: celulele moarte ale pielii sunt îndepărtate, iar pielea se va bronza frumos sub razele calde ale soarelui, însă cu produse de protecție solară.
Salut, sandale! Salut, picioare îngrijite!
Picioarele, de cele mai multe ori, sunt cele mai neglijate în rutina de îngrijire zilnică. Pentru a vă asigura că picioarele dumneavoastră arată bine în sandalele de vară, îndepărtați întotdeauna pielea uscată de pe tălpi, în timpul unei băi hidratante cu săruri și uleiuri naturale. Dacă aplicați cremă hrănitoare pe suprafața tălpilor și nu numai, în fiecare zi înainte de a merge la culcare, veți fi răsplătiți cu o piele catifelată, frumoasă și delicată.
Învățați să faceți duș în mod corect
Un duș scurt și cu apă călduță este ideal pentru pielea dumneavoastră, în lunile de vară. Dacă aveți curaj, dușurile reci sunt răsplătite cu un efect suplimentar: circulația sângelui este stimulată, pielea devine mai fermă, iar tenul frumos și îmbujorat.
Dușurile cu apă fierbinte fac ca pielea să devină ternă, uscată și lipsită de strălucire.
Autor: Paraschiva Mămăligă
Articol publicat în revista NATURA, nr. 386
Susține Natura.md: Devino Patron!