Devino Patron!

Supa delicioasă

Supa delicioasă

O femeie din sat a rămas surprinsă să găsească odată la uşă un străin bine îmbrăcat cerându-i ceva de mâncare.

– Îmi pare rău, i-a răspuns ea, dar momentan nu am nimic de mâncare în casă.

– Nu-ţi face probleme, i-a răspuns străinul cu amabilitate. Am la mine un plic cu supă instant. Dacă mă vei lăsa să îl pun într-o oală cu apă clocotită, voi face cea mai bună supă din lume. Te rog însă să alegi o oală foarte mare.

Femeia era curioasă. A pus pe foc o oală foarte mare cu apă, dar nu s-a putut abţine să nu îi spună unei vecine despre plicul magic cu supă al străinului. Până când apa a dat în clocot, toţi vecinii se adunaseră să îl vadă pe străin şi plicul lui. Omul a vărsat conţinutul plicului în apa clocotită, după care a gustat din supă şi a exclamat extaziat:

– Delicios! Dacă am putea adăuga şi puţină carne, gustul ar fi perfect.

O gospodină a alergat imediat acasă şi a adus nişte carne, pe care străinul a acceptat-o în mod graţios şi a aruncat-o în oala cu supă. După ce aceasta a fiert, el a gustat din nou supa, apoi şi-a ridicat ochii către cer şi a spus:

– Excelent! Nu ar mai avea nevoie decât de câţiva cartofi…

– Am eu cartofi în bucătărie, a strigat o femeie din vecini.

În câteva minute, ea s-a întors cu un castron plin cu cartofi gata tăiaţi, pe care i-a aruncat în oala cu supă. Străinul a gustat din nou supa şi a spus:

– Ce gust! Dacă am mai putea adăuga nişte morcovi, câteva cepe şi nişte pătrunjel, ar fi o supă ideală.

O altă vecină a alergat acasă şi a adus legumele cerute. După ce au fost adăugate şi acestea, străinul a gustat din nou supa, apoi a spus pe un ton de comandă:

– Sare şi piper!

– Avem aici, a strigat cineva.

A urmat o nouă comandă:

– Farfurii pentru toată lumea!

Oamenii s-au grăbit să aducă farfurii, ba cineva a adus chiar nişte pâine şi câteva fructe.

Toată lumea s-a aşezat la masă, în timp ce străinul împărţea în stânga şi în dreapta din delicioasa supă. Toţi râdeau şi sporovăiau fericiţi, bucurându-se de prima lor masă în comun. În mijlocul veseliei generale, străinul s-a făcut nevăzut în tăcere, lăsând în urma lui un alt plic cu supă magică, pentru ca sătenii să îl poată folosi atunci când doreau să mai guste o dată din cea mai delicioasă supă din lume.

 Ionel VRÂNCEANU
Articol publicat în Revista NATURA în numărul 374

 

Susține Natura.md: Devino Patron!