Devino Patron!

Cum se recoltează şi se usucă petalele de trandafir

Cum se recoltează şi se usucă petalele de trandafir

Dacă ați cumpărat petale de trandafir de la un furnizor de plante, știți că costul poate fi prohibitiv. În schimb, recoltați petale de trandafir din tufișurile care cresc în curtea dvs. pentru a le usca și folosiți-le în amestecuri de ceai de plante, în săpun sau ca decor. Sunt delicate, așa că mânuiți-vă trandafirii cu atenție de la început până la sfârșit.

Notă: Nu recoltați petale de trandafir din florile pe care le cumpărați de la florărie pentru consumul comestibil, deoarece acestea au fost probabil tratate cu pesticide. Indiferent de ce
spune florăreasa, acei trandafiri sunt doar pentru vizionare, niciodată ingerabili. Dacă doriți să uscați petalele de trandafiri de la florărie, acestea trebuie utilizate numai în scop decorativ.

Woman collects rose petals for the production of cosmetics bulgaria.  aromatherapy. aroma oils. beauty of a tea rose. body care. #paid, … | Rose  petals, Petals, Rose


Recoltarea și uscarea petalelor de trandafir

- Petalele de trandafir tind să se altereze ușor, așa că urmați instrucțiuni simple pentru a vă asigura că rămân parfumate și proaspete până când sunteți gata să le uscați.

- Alegeți petalele la jumătatea dimineții după ce roua s-a evaporat, dar soarele ultra-fierbinte de amiază nu a apărut încă.

- Așezați petalele într-un singur strat pe măsură ce le adunați. Pot începe să devină moi și să se descompună în câteva minute, dacă greșiți să le așezați într-un loc cald și întunecat.

- Aranjați petalele pe hârtie absorbantă, astfel încât să nu se atingă între ele.

- Uscați petalele de trandafir la umbră, deoarece soarele direct va schimba rapid culoarea petalei.

Girl Taking Pink Rose Petals Stock Footage Video (100% Royalty-free)  1043251975 | Shutterstock


Sfat de recoltare
Pentru cel mai bun parfum, recoltați petalele de trandafir direct dintr-o floare nou deschisă, mai degrabă decât să așteptați să cadă în mod natural. Florile care sunt deschise de mai mult de o zi sau două vor avea mai puțin miros și aromă.

De asemenea, puteți usca petalele de trandafir într-un deshidratator. Setați aparatul la cea mai mică temperatură - în jur de 95 grade, dacă este posibil - pentru a vă asigura că petalele se usucă fără să ardă.

Rose Oil – camellish


Cum se utilizează petalele de trandafir uscate
Odată uscate, petalele de trandafir pot fi păstrate ca orice altă plantă uscată, având grijă ca nici o lumină să nu ajungă la ele. Dacă utilizați un borcan de sticlă, păstrați-l într-un dulap închis.

Există mai multe moduri în care vă puteți folosi petalele de trandafir uscate, inclusiv:

  • Ceaiuri din plante: Deoarece au puțină sau deloc aromă după ce sunt uscate plantele, adăugarea trandafirilor la un amestec de ceai este doar pentru plăcere vizuală.
  • Apă de trandafiri: Combinați 1/3 cană de petale de trandafir uscate cu 2/3 cană apă distilată și 1/3 cană hamamelis. Lăsați să se infuzeze timp de două săptămâni, apoi strecurați petalele. Folosiți această infuzie ca spray pentru față sau spray pentru lenjerie.
  • Decor: Puteți face ornamente minunate cu petale de trandafir uscate. Folosiți-le pentru a acoperi bilele din spumă de poliester care au fost înmuiate în lipici. Acestea pot fi un plus frumos la copacul de vacanță cu o temă naturală.
  • Fabricarea săpunului: Faceți săpun cu petale de trandafir pentru a-l vinde sau a-l face cadou.
  • Uleiul esențial de trandafir este adesea adăugat pentru parfum.
  • Perne de somn pe bază de plante: Aceste mici pungi din plante umplute cu plante uscate și petale de trandafir și stropite cu ulei esențial de trandafir pot fi așezate în interiorul unei fețe de pernă preferate.

Articol publicat în Revista NATURA în numărul 353

Susține Natura.md: Devino Patron!