Devino Patron!

Revista Natura, pâinea noastră cu maia

Revista Natura, pâinea noastră cu maia

Ecosistemul nostru natural se află într-un echilibru foarte fin, deci foarte fragil. Fiecare fiinţă are nișa ei, funcţiunea ei, care contribuie la binele tuturor.

Cam în acest fel poate fi descrisă și revista NATURA, facem acum această comparaţie, pentru că de 30 de ani e pentru binele tuturor... în lumea naturală fiecare specie (dar și umană) vrea să supravieţuiască și ia de la celelalte ce are nevoie, în acest proces nimeni nu ţine cont de celălalt, colapsul major este împiedicat de mecanismele de protecţie. O ultimă frână o pune propria genetică. 

Care sunt mecanismele de protecţie a revistei NATURA? Totuși a supravieţuit 30 de ani glorioși... Care este genetica revistei NATURA?

A supravieţuit pentru că are un colegiu de redacţie de excepţie. Subiecte interesante de viaţă, de supravieţuire, concursuri, campanii, premiile Naturii, Revista presei, rubrici: „Ca la carte”, „Pastila amară” (Ionel Căpiţă), „Vetre strămoșești” (Anatol Eremia), „Medicina naturistă”, „Casa și familia” (Paraschiva Reniţă), „Antologia Naturii”, „Deocamdată enigme” (Tudoriţa Albu), „Ce nume purtăm” (Maria Cosniceanu); jocuri educative, mobilizare tineri, păsări, râuri, păduri, ape, lucruri curioase. Subiecte diverse: Fortificarea educaţiei ecologice, Natură și cultură, istorie, sfaturi
practice… 

Editorialele lui Alecu Reniţă, care hrănește oarecum genele echipei, dar și suscită interesul cititorului asupra conţinutului revistei – toate foarte umane și copleșitoare: nevoia de speranţă, învierea iubirii, bunătăţii și căldurii umane, Fereastra prin care se vede viitorul, Dăruiește, Basarabia mea... Bucăţile literare ale lui Aurelian Silvestru, Claudia Partole, Ionel Căpiţă..., articolele lui Eugen Statnic, Silviei Strătilă, Liliei Curchi.

E o revistă cu oameni profesioniști și, ce-mi place, sunt buni documentariști și dacă scriu despre un fenomen, aniversare, subiect se pregătesc foarte responsabil. Revista NATURA e mai mult decât o revistă, e o entitate vie, care-și menţine un ritm vivant, prin conţinutul educaţional. E mai mult decât o școală! E o platformă informaţională care trece de funcţia de a informa, revista implică, implicând experimentează, apoi împuternicește și, într-un final, conectează oamenii în jurul Naturii, dar și le educă dragostea faţă de mediul sănătos. Cu îndemnul apropiaţi-vă de natura-mamă.

Această publicaţie constituie un punct nodal, poate cel mai subtil de educaţie pentru cultură, tradiţii, patriotism și a dragostei de trecutul și viitorul nostru, cu îndemnul „Moldova are azi chipul și asemănarea noastră”.

Când iei în mâini Revista NATURA, știi din start că are o magazie burdușită cu de toate – de la probleme ecologie la lucruri necesare zi de zi: sfaturi, lecţii, recomandări, exemple, orientare, cultură, bancuri, poezie, atenționare, știință pe înțelesul tuturor.

Natura e pâinea noastră cu Maia, adică, cea de toate zilele!

 

Dr. conf. univ. Lidia KULIKOVSKI

Susține Natura.md: Devino Patron!