Devino Patron!

Urzicile, benefice pentru detoxifiere și slăbire sănătoasă

Urzicile, benefice pentru detoxifiere și slăbire sănătoasă

Bogate în fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu și vitamine (A, B, C, E, K), urzicile sunt ideale în curele de detoxifiere și chiar în dietele alimentare. Frunzele verzi de urzică au o valoare nutritivă excelentă și mențin nivelul zahărului din sânge în parametri normali.

În martie-aprilie, această plantă are cele mai intense efecte depurative și de revitalizare. Ea vitaminizează și remineralizează organismul, combate anemia și curăță sângele.

 

Ce beneficii au urzicile asupra sănătății

  • Nu mulți știu însă, că urzicile acționează ca o barieră împotriva bacteriilor, limitându-le multiplicarea. Tot ele stimulează secreția bilei, secreția pancreatică, gastrică și intestinală, dar și peristaltismul intestinal și digestia.
  • Frunzele de urzică acționează împotriva viermilor intestinali, combat diareea, dizenteria și stările inflamatorii ale mucoasei tubului digestiv și activează procesele fiziologice de formare a eritrocitelor, leucocitelor și trombocitelor.
  • Urzicile fluidifică sângele, scad nivelul glucozei din sânge, favorizează eliminarea masivă a acidului uric pe cale renală, activează regenerarea țesuturilor și epitelizarea, cicatrizând rănile, ba chiar oprind sângerarea.

 

Ce trebuie să știi despre dieta cu urzici

  • Consumat de două ori pe zi, ceaiul de urzici curăță organismul de toxine și stimulează digestia. Pentru că urzicile abundă în potasiu, retenția de apă nu va mai avea loc în organism datorită lor.
  • Aceste plante-minune suprimă pofta de mâncare. În plus, urzicile au calorii infime, deci le poți consuma fără să-ți fie teamă că te îngrași.
  • Spre deosebire de dietele clasice, care presupun urmarea unui regim alimentar riguros, cura cu urzici se bazează pe consumul în fiecare zi al unui preparat pe baza acestor frunze-minune.
  • Poți opta pentru supă de urzici, ceai de urzici, piure de urzici. Dacă vrei, le poți include în omlete sau tarte de legume, așa cum ai proceda cu spanacul sau rucola.

Articol publicat în Revista NATURA în numărul 373

 

Susține Natura.md: Devino Patron!