Devino Patron!

1 și 8 martie – idei de mărțișoare și felicitări pentru mame

1 și 8 martie – idei de mărțișoare și felicitări pentru mame

1 Martie este una dintre cele mai așteptate și iubite sărbători de către noi toți. Este un eveniment care ne dă ocazia să oferim în dar persoanelor dragi cele mai frumoase mărțișoare confecționate manual, dar și momentul care ne îndeamnă să îi declarăm sentimentele celei mai importante persoane din viața noastră, mama. Cu această ocazie ne-am gândit să te învățăm câteva modalități simple prin care să faci mărțișoare acasă, dar și felicitări pentru mama de 8 martie.

 

Cum faci mărțișoare acasă

Mărțișorul, simbolul primăverii, este cel mai căutat și oferit cadou în luna martie. Confecționarea acestuia este un bun prilej de a petrece timp cu copiii, ajutându-i să creeze mărțișoare unice, pe care ulterior să le dăruiască persoanelor speciale. Și pentru că tot în luna martie celebrăm și ziua mamei, unul dintre cele mai importante evenimente, iată cum puteți petrece mai mult timp împreună, pentru a desena și colora cele mai frumoase felicitări. Dar, să începem cu mărțișoare handmade de 1 martie. Iată câteva idei pentru mărțișoare deosebite.

 

1. Floare din mărgele pentru mărțișor

Ai nevoie de mărgele și sârmă subțire. Vei face cinci petale, fiecare petală formată din 9 mărgele mici. Se înșiruie mărgelele pe sârmă pentru fiecare petală, se răsucește la capătul fiecărei petale și se continuă până ai făcut toate cele 5 petale. Când ai terminat de făcut petalele, la capăt se răsucește sârma de două ori, suficient de bine strâns pentru a te asigura că va rămâne intactă forma. Pentru a rotunji petalele florilor, poți introduce în mijlocul lor vârful unui creion subțire, astfel încât să obții un cerc. Leagă un șnur de mărțișor și asta-i tot!

 

2. Mărțișoare handmade din scoici

Poți forma foarte simplu animăluțe sau floricele din scoici lipite pe cartonașe. Așează pe un cartonaș colorat câteva scoici de diferite dimensiuni și lipește-le între ele, astfel încât să obții forma dorită. Poți adăuga și mărgele sau perle mici pentru a înfrumuseța mărțișorul ori poți colora scoicile astfel încât să creezi un mărțișor unic.

 

3. Felicitări de 8 martie pentru mama

 •  Felicitare din năsturei făcută manual pentru 8 martie, de ziua mamei 

       Ai nevoie de:

 •  câțiva năsturei frumos colorați, de diferite dimensiuni;
 •  o fundiță simplă dintr-o panglică roșie;
 •  o hârtie colorată;
 •  cariocă;
 •   clei.

Se ia hârtia colorată, iar cu aracet se lipesc năstureii, într-o ordine aleatorie, astfel încât să se ajungă la forma unui buchețel. Cu carioca vei trasa câteva linii în locul tulpinilor, iar din panglică se va face o fundiță frumoasă, care va fi lipită la baza buchetului de năsturei. Totul se termină cu un mesaj emoționant scris sub buchețel, special pentru mama!

 • Flori din hârtie pentru mama

        O idee simplă, dar deosebită pentru ziua mamei, de 8 martie. Vei avea nevoie de:

 •  creioane colorate;
 •  hârtie cartonată de culoarea verde și culoare tempera verde;
 •  un tub de hârtie igienică sau un băț de înghețată;
 •  ață galbenă sau roșie.

Ce trebuie să faci: Hârtia cartonată se taie în forma unei lalele, iar ulterior va fi colorată cu creioane, așa cum consideră cei mici. Tulpina lalelei se va face din tubul de hârtie, tăiat subțire, ori bățul de înghețată, iar ulterior va fi colorată cu acuarele în culoarea verde. Ața colorată va fi înfășurată pe carton, pe tulpina lalelei. Acum se lipesc între ele cele două bucăți,  hârtia colorată și tubul, iar floarea este gata.

 • Cea mai simplă, dar emoționantă felicitare pentru mama

Vei avea nevoie doar de un carton colorat, care va lua forma unei felicitări, iar în interior se va scrie o declarație emoționantă pentru mama. Cel mic va trebui să scrie ori să deseneze care sunt cele mai frumoase lucruri pe care le vede la mama, ce complimente consideră că trebuie să îi spună mamei în această zi importantă. Pe fața felicitării se poate face un desen semnificativ zilei de 8 martie, un buchet de flori sau o inimioară pentru mama.

Așadar, acum că știi cum să confecționezi mărțișoare și felicitări pentru 1 și 8 martie chiar la tine acasă, te invităm să creezi cele mai frumoase și speciale decorațiuni. Impresionează-i pe cei dragi, dar mai ales pe mama cu creații handmade cu suflet!

 

Articol publicat în Revista NATURA în numărul 373

 

Susține Natura.md: Devino Patron!