Devino Patron!

Gladiola, regina lunii lui cuptor

Gladiola, regina lunii lui cuptor

În grădina cu flori

Gladiola, regina lunii lui cuptor

În ciuda faptului că a început canicula și ploile nu se grăbesc să apară, florile chiar dacă suferă din lipsa apei, continuă să ne bucure ochii cu inflorescențele lor multicolore.

Hortensia (Hortensia macrophylla)

Aceste plante sunt foarte atractive prin florile lor mari și multicolore. Florile își pot schimba culoarea dacă li se pun la rădăcină diferite adaosuri. Urăsc terenul calcaros și necesită un climat temperat. Pentru ca să vă bucurați din plin de ele, aveți grijă să le udați din abundență luna aceasta.

Cerceii reginei (Fuchsia fulgens)

Acestea reprezintă  mici arbuști, care înfloresc pe tot parcursul verii (încep să înflorească acum în iulie) și o fac și în timpul toamnei. Florile lor albe, roz, roșu, fuchsia sunt superbe!  Pentru ca acești arbuști să crească în condiții ideale au nevoie de soluri acide și de protecție iarna ca să nu înghețe. Pentru a evita acest lucru, este mai bine să le sădiți în ghivece  ori toamna înainte de îngheț să le transferați în casă. Trebuie tăiate destul de mult primăvara pentru a le menține compacte și în stare bună.

Begonia de flori (Semperflorens begonii)

Aceste plante înfloresc vara și o parte a toamnei, deși iarna își pierd partea aeriană din cauza frigului. Când vine primăvara, ele răsar din nou  și încep iar să înflorescă. Așa că dacă își pierd frunzișul toamna, nu le aruncați, puneți-le în beci ori subsol pentru a ierna în liniște.

Această plantă mai este numită floarea de zahăr. Preferă un climat cald și umed pentru a trăi în condiții bune și locurile care au umbră.

Spirea Japoniei (Spiraea japonica)

Acesta este, de asemenea, un arbust mic de foioase, deși destul de rezistent. Are flori foarte moi și delicate, asemănătoare dantelei. Necesită foarte puțină îngrijire, deoarece nu trebuie decât să-l tăiem din când în când pentru a elimina cele mai vechi ramuri și cele deja uscate, astfel încât să rămână mai sănătoasă și mai atractivă.

Hibiscus (Hibiscus syriacus)

Acestea sunt, de asemenea, arbuști de foioase, nepretențioși, cu o bună rezistență la îngheț și la caniculă. Florile lor de culoare albă, mov, roșu, durează doar o zi. Cu toate acestea, deoarece sunt atât de abundente, arbustul rămâne plin de flori pe tot parcursul lunilor iulie și august.

Oleandru (Nerium oleander)

Sunt arbuști frumoși veșnic verzi care, deși sunt tipici unui climat temperat, rezistă înghețurilor până la -8 grade. Se adaptează la toate tipurile de sol, rezistă la secetă și înfloresc pe tot parcursul verii și toamnei.

Gladiola (Gladiolus hibridum)

Totuși, gladiola rămâne a fi regina lunii lui cuptor.

Acestea sunt plante tuberobulboase cu flori mari în formă de spic, multicolore, elegante, sobre, fine,  care dau farmec oricărei grădini. Preferă solurile argilo-nisipoase, bine drenate, bogate în materie organică, cu un pH de 6-7. Sunt pretențioase în ceea ce privește lumina. Au nevoie de locuri însorite și luminoase pentru a înflori. 

Autor: Parascovia Mămăligă 

Articol publicat în revista NATURA, nr. 387 

 

Susține Natura.md: Devino Patron!