Devino Patron!

A fost lansată campania #eusortez!

A fost lansată campania #eusortez!

Asociația Obștească „RECICLARE”, în parteneriat cu ABS Recycling și Întreprinderea Municipală Regia „Autosalubritate”, cu susținerea financiară PNUD Moldova și a Ministerului Mediului, a lansat pe 15 septembrie campania socială #eusortez, prin intermediul căreia își propune să încurajeze sortarea deșeurilor în rândul cetățenilor.

Campania va dura 6 luni, în care cetățenii vor fi informați despre o modalitate simplă de sortarea a deșeurilor. Aceștia vor fi încurajați să arunce resturile alimentare biodegradabile în sacul cu gunoi de culoare neagră, iar cele reciclabile, precum este sticla, hârtia sau plasticul în sacul de culoare verde. În prezent, în Republica Moldova există peste 3700 de gunoiști neautorizate. Din cauza faptului că deșeurile au fost îngropate în sol de-a lungul anilor, în Republica Moldova nu mai există surse de apă potabilă. Aceasta este una dintre cele mai grave consecințe ale solului contaminat cu deșeuri aruncate în zone neautorizate

Credem că eforturile comune și cu implicarea tuturor, vom putea ajunge la obiectivul propus – Reciclarea în loc de îngroparea a 1000 TONE LUNAR”, au declarat organizatorii campaniei.

Campania este susținută de un grup de persoane publice din țara noastră, printre care prezentatoarea și femeia de afaceri Lilia Ojovan, actorul Sergiu Voloc, interpretul Pasha Parfeni, prezentatoarea Daniela Ciocanu, artistul Mc Mike, antreprenorul Dmitrii Voloshin și jurnalistul Andrei Porubin.

Susține Natura.md: Devino Patron!