Devino Patron!

10 beneficii incredibile oferite de sarea de mare

10 beneficii incredibile oferite de sarea de mare

Știai că, dacă înlocuiești sarea de bucătărie cu sare de mare, poți profita de beneficii pentru sănătate incredibile? Sarea de mare este un produs natural, care a devenit foarte popular în ultimii ani. Aceasta nu reprezintă doar o simplă alternativă pentru sarea rafinată, ci și un produs util pentru a menține o sănătate optimă. Sarea de mare iese în evidenţă datorită conţinutului său ridicat de minerale esenţiale. De îndată ce sunt absorbite de organism, acestea oferă o mare varietate de beneficii.

Desigur, nu este indicat să consumăm sare de mare în exces. În caz contrar, riscăm să experimentăm efecte secundare nedorite.

1. Fortifică sistemul imunitar
Nutrienții din componența sării de mare sunt utili pentru a stimula producția de anticorpi a sistemului imunitar. Când îl consumi în doze mici, acest aliment previne răcelile, gripa și alte infecţii virale care pot ataca corpul.

2. Alcalinizează corpul
Sarea de mare susține alcalinizarea corpului. Acest beneficiu se datorează faptului că ea nu a fost expusă temperaturilor ridicate în timpul procesării, iar proprietățile sale nutritive nu au fost alterate. Totodată, mineralele esenţiale din sarea de mare contribuie la reglarea pH-ului, stimulând eliminarea toxinelor și a compușilor acizi.

3. Combate astmul
Având un efect antiinflamator și calmant, sarea de mare constituie o soluție naturală împotriva iritațiilor respiratorii. Efectul său ușor expectorant reduce producţia de flegmă, prevenind obstrucționarea căilor respiratorii. De fapt, sarea de mare este foarte benefică pentru pacienții care suferă de astm, pentru că ameliorează dificultățile de respirație.

4. Protejează sănătatea cardiovasculară
Diluând o jumătate de linguriță de sare de mare în apă caldă, obții un remediu naturist care poate ţine sub control colesterolul și tensiunea arterială. Deși persoanele hipertensive nu ar trebui să consume sare de bucătărie, acestea pot ingera doze mici de sare de mare fără a experimenta probleme. Conținutul ridicat de minerale esențiale al sării de mare reduce riscul de ateroscleroză, infarct sau accident vascular cerebral.

5. Ameliorează durerile musculare
Sarea de mare este bogată în potasiu și magneziu, două minerale esențiale pentru ca mușchii să funcționeze corect. Acești compuși reduc tensiunea, în special cea rezultată în urma activităților sportive sau solicitante. Mai mult, potasiul și magneziul reglează nivelul electroliților, care poate fi destabilizat din cauza pierderii de fluide.

6. Combate depresia
Datorită proprietăților sale, acest ingredient natural menţine nivelul de melatonină și serotonină din creier, două substanțe chimice asociate bunăstării. După ce o ingerezi, sarea de mare inhibă producția cortizolului, reducând stresul și anxietatea.

7. Susține digestia
Clorura din componența sării de mare stimulează producția de acizi naturali, optimizând digestia carbohidraților și a proteinelor. Absorbţia acestei substanţe crește prezenţa enzimelor digestive și a bacteriilor sănătoase, ce colaborează pentru a asigura eliminarea deșeurilor și absorbția nutrienților.

8. Te ajută să dormi mai bine
Sarea de mare are abilitatea de a stimula producția de serotonină. Din acest motiv, ea le va fi de mare ajutor persoanelor care suferă de insomnie sau alte tulburări de somn. Consumul de sare de mare cu apă caldă înainte de culcare relaxează mintea și corpul, provocând un somn adânc și neîntrerupt. În plus, acest amestec curăță membranele mucoase din corp, reducând sforăitul cauzat de obstrucționarea căilor respiratorii.

9. Optimizează funcționarea creierului
Mineralele esenţiale conţinute de sarea de mare sunt foarte benefice în ceea ce privește funcţionarea creierului. Pe măsură ce sunt absorbite de corp, acestea îmbunătățesc procesul de comunicare al celulelor cerebrale, ceea ce este esențial pentru a îmbunătăți concentrarea și memoria.

10. Previne îmbătrânirea prematură
Efectul antioxidant și alcalin al acestui produs ecologic îl face să fie un remediu util împotriva îmbătrânirii premature a celulelor. Astfel, dacă o includem în dieta noastră zilnică, sarea de mare reduce riscul declanșării bolilor cronice fizice și mintale. Nu în ultimul rând, deoarece susține detoxificarea organismului, sarea de mare este un supliment ideal pentru a preveni ridurile și alte simptome ale îmbătrânirii premature.

Sarea de mare oferă mult mai multe beneficii decât cea rafinată. Achiziționeaz-o și consum-o în doze mici pentru a profita de toate proprietățile sale.

 

Articol publicat în numărul 339

Susține Natura.md: Devino Patron!