Beneficiile consumului de căpșuni
Căpșunile sunt foarte gustoase și au puține calorii. Astfel, cura de căpșuni are rolul de a ne menține sănătoși și, mai mult decât atât, consumul acestora nu îngrașă. Aproximativ 150 de grame de căpșuni conțin doar 50 de calorii.
Prețioasele proprietăți ale căpșunilor
Bogate în vitamine. Acestea au o mulțime de vitamine precum C, E, B1, B2, B6, K, PP, conțin și acid folic, fier, calciu, magneziu și fibre, care ajută în procesul de digestie. Mai mult, problemele legate de constipație pot fi înlăturate printr-un consum de căpșuni.
Contribuie la arderea grăsimilor. Căpșunile conțin o substanță numită antocianină, responsabilă de stimularea arderii depunerilor de grăsime. În plus, au foarte puține calorii, așa că nu contribuie la acumularea de kilograme.
Îmbunătățesc sănătatea ochilor. Antioxidanții din căpșuni pot ajuta la prevenirea cataractei, o afecțiune care, în stadii evoluate, poate cauza orbire. De asemenea, fiind bogate în vitamina C, acestea au rolul de a întări corneea și retina ochiului.
Adjuvant în lupta cu cancerul. Sunt bogate în vitamina C, unul dintre antioxidanții care pot contribui la prevenirea cancerului, știut fiind faptul că un sistem imunitar puternic este greu atins de boli.
Ameliorează inflamațiile. Antioxidanții și fitochimicalele care există în căpșuni ajută inclusiv la micșorarea sau ameliorarea inflamațiilor care pot cauza artrita, dar și bolile de inimă.
Potasiu necesar inimii. Căpșunile contribuie la reglementarea circulației sanguine, fiindcă potasiul este un nutrient sănătos necesar inimii.
Scad colesterolul. Căpșunile conțin substanțe care luptă împotriva densității scăzute a lipoproteinelor, colesterolului rău din sânge, care formează placa arterială. De aceea, consumul lor previne apariția diabetului zaharat și a afecțiunilor cardiovasculare.
Ameliorează anemia. Căpșunile sunt recomandate persoanelor care suferă de anemie ușoară. Unul dintre beneficiile consumului de căpșuni este faptul că revitaminizează organismul. Totodată, ele luptă împotriva insomniei.
Contribuie la frumusețea tenului. Vitamina C din căpșuni ajută și la producerea colagenului care va îmbunătăți elasticitatea pielii.
Mențin sănătatea oaselor. Căpșunile sunt bogate în potasiu, vitamina K și în magneziu, aliați de nădejde ai oaselor puternice.
Articol publicat în Revista NATURA în numărul 363
Susține Natura.md: Devino Patron!