Devino Patron!

FRUMUSEŢE: Clubul dietelor de slăbit

FRUMUSEŢE: Clubul dietelor de slăbit

Ghimbirul topește rapid kilogramele

Ghimbirul, se știe că topește grăsimile și accelerează metabolismul, previne arsurile la stomac și apariția gazelor, scade nivelul de zahăr din sânge deoarece crește sensibilitatea la insulină, și are un efect antiinflamator asupra organismului, este bun pentru greață și amețeli. Gingerolul care se conține în ghimbir are efecte antiinflamatorii și antioxidante, astfel îmbunătățește imunitatea și previne mai multe tipuri de cancer. Unele studii indică faptul că ar putea preveni cancerul pancreatic, gastro-intestinal și colorectal. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă, deoarece ghimbirul reduce vâscozitatea sângelui atunci când este utilizat în cantități mari, iar consumul acestuia de către persoanele care iau în mod regulat anticoagulante, cum ar fi aspirina, ar trebui să fie supravegheat de nutriționist pentru a evita riscul de hemoragie.

Următoarele rețete cresc beneficiile ghimbirului, în special în ceea ce privește pierderea în greutate:

 

1. Ceaiul simplu de ghimbir

Ceaiul de ghimbir trebuie preparat în următoarea proporție: o bucată de 2 cm de ghimbir proaspăt și ras la 300 ml de apă se pun la fiert circa 5-8 minute. Se ia de pe foc, se acoperă și se lasă să se răcească. Se strecoară și se bea de trei ori pe zi, înainte de mese. 

Pentru a mări efectul de slăbire al ghimbirului este important să urmați o dietă cu conținut scăzut de grăsimi și fără zahăr, și să faceți exerciții fizice în mod regulat.

 

2. Ghimbir cu scorțișoară

În ceaiul de ghimbir se poate pune și scorțișoară pentru a spori efectele de scădere în greutate ale acestuia. Scorțișoara stimulează arderea grăsimilor și ajută la scăderea poftei de mâncare, deoarece conține fibre care dau senzația de sațietate. În plus, ajută și la reglarea nivelului zahărului din sânge, la scăderea colesterolului, a trigliceridelor și a tensiunii arteriale.

O bucată de 2 cm de ghimbir proaspăt ras se pune la fiert în 300 ml apă împreună cu o jumătate de linguriță de scorțișoară, timp circa 5-8 minute. Se lasă să se răcească acoperit și se bea de 3 ori pe zi.

 

 

Susține Natura.md: Devino Patron!