Devino Patron!

Îndepărtarea furnicilor din locuință

Îndepărtarea furnicilor din locuință
Foto simbol.

Cel mai simplu mod de a îndepărta furnicile este să nu le hrăniți, păstrând casa, în special bucătăria, curată și fără firimituri. Numărul lor mare și buna organizare a coloniei le fac greu de înlăturat. Țineți toate alimentele, inclusiv cele pentru animale, în borcane din sticlă cu capac sau recipiente care se închid ermetic. Nu uitați să depozitați gunoiul într-un recipient bine sigilat. Spălați podeaua și dulapurile cu o soluție din părți egale de apă și oțet, care va alunga furnicile.

Furnicile sunt mari consumatoare de dulciuri, astfel că puteți să le întindeți o capcană lăsând un borcan sau un burete cu puțină miere în (pe) el și punându-l în cămară sau în bucătărie. Puteți, de asemenea, să împrăștiați câteva ingrediente naturale în casă care vor ține furnicile la distanță: var, praf de copt, zaț de cafea, boia de ardei iute, piper, sare, mentă, usturoi, praf de chilli, coajă rasă de la citrice sau scorțișoară măcinată.

 

Mentă – Puteți amesteca un ulei esențial de mentă și apă – aproximativ 10 picături într-o sticlă mică de apă – cu care să dați pe tocurile de la ușă sau direct pe liniile de furnici pentru a scăpa de acești dăunători. În același timp, casa dvs. va fi impregnată cu minunatul miros de mentă.

Răcoare şi sănătate într-o frunză de mentă

 

Usturoi proaspăt – Pentru a descuraja furnicile, pur și simplu decojiți un cățel sau doi de usturoi proaspăt și puneți-l lângă mușuroi. Puteți înlocui la câteva zile usturoiul pentru a crea o barieră constantă pentru furnici.

 

Drojdie și pătrunjel – Amestecați jumătate de litru de apă cu o lingură de zahăr şi două linguri de drojdie. Dizolvați bine zahărul şi drojdia în apă și turnați soluţia în farfurii mici pe care le aşezați în camere. Furnicile pot fi îndepărtate din dulapuri, noptiere, pantofar sau alte obiecte de mobilier din lemn dacă ștergeți interiorul acestora cu apă în care ați fiert pătrunjel.

 

* Mentă uscată, ardei iute uscat și pisat și bicarbonat -- Furnicile nu suportă anumite mirosuri și nu vor pătrunde în locuință dacă veți presăra pe traseul lor o combinație de: mentă uscată și pisată, ardei iute uscat și pisat și bicarbonat (este biodegradabil și nu este toxic). Pentru mușuroaiele de furnici, le puteți acoperi cu 2 căni de bicarbonat de sodiu, așteptați 30 de minute și apoi turnați o cană de oțet. Bicarbonatul de sodiu se poate presăra și pe la colțurile casei, prin crăpături și plinte. Se lasă câteva zile, apoi se curăță cu aspiratorul.

 

Praful de copt –Traseul furnicilor poate fi întrerupt sau eliminat, dacă pe drumul lor se presară praf de copt sau praf de scorțișoară.O momeală pentru furnici puteți face prin amestecarea unor părți egale de praf de copt și zahăr pudră. Puneți amestecul pe unde ați observat că vin furnicile. Fiind atrase de mirosul de dulce, vor îngurgita și praful de copt.

 

Lămâia – Se amestecă câteva linguri de suc de lămâie pură sau aproximativ 10 picături de ulei esențial de lămâie într-o sticluță cu pulverizator  plină de apă și se aplică liber în zonele unde găsiți furnici. Lămâia va perturba traseul furnicilor și le va face să se împrăștie, pierzând urma de hrană.

Află de ce e bine să ții peste noapte o lămâie tăiată în camera unde dormi.  Efectele sunt minunate | PUBLIKA .MD - AICI SUNT ȘTIRILE

 

Piperul Cayenne – Dacă aveți casa infestată cu furnici, dar și cu alte tipuri de insecte, precum gândaci sau urechelnițe, presărați puțin piper cayenne pe la uși și plintele de la baie, unde insectele obișnuiesc să-și depună ouăle.

 

Uleiul esențial de scorțișoară – Se amestecă 4-5 picături de ulei cu 230 de ml de apă într-o sticlă cu pulverizator și se stropesc locurile din casă unde ați observat furnicile. Uleiul de scorțișoară distruge sistemul neurologic al furnicilor și aceste insecte nu mai pot comunica între ele cu ajutorul feromonilor, principala lor metodă de a semnala că există mâncare.

 

Sarea -- Este o metodă folosită de sute de ani împotriva furnicilor și insectelor mici. Aceasta absoarbe apa și vaporii din aer, și astfel în contact cu ea, insectele vor rămâne deshidratate. Sarea se presară la îmbinarea pereților, ferestre și tocurile ușilor, sau împreună cu apă călduță se poate pulveriza în locurile în care apar furnicile.

 

* Zațul de cafea – este folosit adesea pentru pământul plantelor din ghivece, ca un îngrășământ natural. Însă, avem chiar mai multe motive pentru care ar trebui să nu aruncăm zațul de la cafea. Acesta poate crea confuzie în rândul furnicilor, deoarece le face să piardă urmele și mirosul.

Waste coffee grounds could provide carbon for use in high-energy storage  devices – WaysTUP!

 

Articol publicat în Revista NATURA în numărul 367

 

Susține Natura.md: Devino Patron!