Devino Patron!

Lansarea proiectului „Abilitarea tinerilor pentru a proteja patrimoniul natural al Moldovei”

Lansarea proiectului „Abilitarea tinerilor pentru a proteja patrimoniul natural al Moldovei”

Pe data de 27 ianuarie 2022 Mișcarea Ecologistă din Moldova a lansat proiectul „Abilitarea tinerilor pentru a proteja patrimoniul natural al Moldovei”. Evenimentul de lansare s-a desfășurat pe platforma Zoom, reunind circa 220 de elevi și 35 de profesori coordonatori.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane

Participanții au provenit din 35 de localități care se află în imediata apropiere a cinci arii protejate din Republica Moldova: Rezervația Naturală „Codrii”, Rezervația Naturală „Plaiul Fagului”, Rezervația Peisagistică „Țîpova”, Rezervația Biosferei „Prutul de Jos” și Parcul Național Orhei. Atât tinerii elevi, cât și profesorii lor coordonatori, au avut posibilitatea să se cunoască între ei și să facă schimb de experiență și așteptări cu privire la acest proiect orientat spre ajutarea tinerilor să se implice în protecția mediului din aria lor natală.

 

Toți participanții au aflat mai multe detalii despre proiectul „Abilitarea tinerilor de a proteja patrimoniul natural al Moldovei” și au învățat lucruri noi despre importanța ariilor protejate și despre speciile de animale și plante care se întâlnesc în aceste habitate importante. 

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană

În lunile următoare, voluntarii proiectului vor avea parte de instruiri teoretice și practice cu privire la conservarea biodiversității din ariile protejate, iar apoi vor fi implicați într-o competiție interesantă și într-un program de micro-granturi în cadrul căruia își vor implementa ideile de protecție a naturii. 

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane

 

Proiectul „Abilitarea tinerilor pentru a proteja patrimoniul natural al Moldovei” este implementat de Mișcarea Ecologistă din Moldova cu susținerea financiară a Departamentului pentru Programe Internaționale al Serviciului Forestier din Statele Unite (US Forest Service, International Programs).

Susține Natura.md: Devino Patron!