Devino Patron!

Să susținem revista NATURA!

Să susținem revista NATURA!

Soarta ziarelor de astăzi nu este în cea mai fericită situație financiară. Asta o știm noi, intelectualii, care mai citim presa, cărți și ne bucurăm când avem bani să ne cumpărăm o carte sau să ne abonăm la ziare. 

Culmea însă e că revistele republicane au început să umble cu mâna întinsă. Primesc revista NATURA de ani bunișori. O citesc regulat și cu plăcere și cu setea avidă de cunoaștere îmi delectez sufletul adunându-i averi și-mi îmbogățesc materia cenușie cu informație cantitativă și calitativă

Eminescu spunea că omul e ca lumânarea: cu cât arde mai mult, cu atât se trece mai repede. Arde cu flacără și colegiul redacțional al revistei NATURA și sunt buni profesioniști, dar se vede că au ajuns și ei să stea cu mâna întinsă în vâltoarea vieții presei românești basarabene.

Cine să le pună în palmă steluța salvatoare: oligarhul cu suflet slăbănog, mancurții cu limba moldovenească în buzunare, sau cei cu un salariu deocheat? Cine va aprinde o lumânare la sicriul revistei NATURA? Cert e că îi vor regreta pe toți colaboratorii și pe cei care o abonează, dar pe aceștia din urmă îi numeri pe degete, căci se ține sărăcia scai de noi, dar și ea e de mai multe sorturi: morală, materială, politică, culturală, economică, ș-apoi nu mai este dracul atât de negru, tot omul e mai puternic și dacă știe să lupte iese învingător. Totuși, din salariul pe care-l are basarabeanul, oricât de mic ar fi, dar dacă vrea să-și mai îmbogățească sufletul, trebuie să citească. Revista NATURA, dacă o abonezi, nu te sărăcește, din contra, vei deveni mult mai bogat spiritual, îți vei mări numărul de prieteni adevărați și inteligenți. 

Cât va mai umbla cu mâna întinsă presa românească din Basarabia? Unde mergem cu roșeața din obraji? Nu cumva am uitat că albul imaculat e pacea și seninătatea sufletului ce vine din bogăția noastră spirituală și din nivelul nostru cultural, căci un popor fără cultură e fără identitate.

E de datoria noastră să susținem presa românească din Basarabia, acest copil fragil al literaturii, culturii și artei. Să-l susținem ca să stea copăcel chiar și atunci când în societate bântuie tornadele politice, economice și sociale. S-o facem în speranța că vom fi urmați.

Și lasă ca această frumoasă și blagorodnică inițiativă să fie într-un ceas bun și de bun augur.

Doamne-ajută!

 

PS: Dragă redacție a revistei NATURA, am citit anunțul dvs. și l-am luat drept un strigăt stringent către cer, de aceea am îndrăznit să-mi expun părerea. Mă doare sufletul pentru ceea ce se întâmplă. 

 

Cu profund respect,
Maria Verdeș,
s. Ceadîr, r. Leova

 

Susține Natura.md: Devino Patron!