Devino Patron!

Vedetele lunii iulie

Vedetele lunii iulie
Sursă foto: www.exquis.ro

Vara aduce cu sine o mulţime de fructe și legume delicioase și benefice pentru sănătate, iar luna iulie este un adevărat răsfăţ, atât pentru papilele noastre gustative, cât și pentru întregul organism. Află care sunt super-alimentele acestei luni.


Un singur fruct, 10 vitamine: este vorba despre delicioasele piersici care sunt bogate în vitaminele A, C, E, K și șase tipuri de vitamina B, arată Medical Daily. La acestea se adaugă și alte substanţe benefice pentru  sănătate, precum magneziul, potasiul, fosforul, zincul, fierul sau calciul. În China, de exemplu, piersicul este considerat a fi copacul vieţii, iar fructele sale simbolizează nemurirea și armonia.


 

Caisele conţin un mix de vitamine precum A, C, E, K și B6, dar și substanţe nutritive ca manganul, magneziul, potasiul sau fierul, notează Organic Facts. În plus, aceste fructe au un conţinut bogat de betacaroten și licopen, care ajută la păstrarea sănătăţii inimii.

Poate unul dintre cele mai așteptate produse de sezon este pepenele, o sursă extraordinară de vitamina A, C și B6, notează Consiliul Naţional de Promovare a Pepenelui. Mai mult, pepenele are un conţinut bogat de licopen, cel puţin egal cu cel conţinut de roșii, au arătat cercetătorii Serviciului de Cercetare în Agricultură, din cadrul laboratorului din Oklahoma.

 

Porumbul conţine vitaminele B1, B5 și C, dar și fosfor și mangan, arată Full Circle. De asemenea, în compoziţia sa se numără și antioxidanţii care ajută la reducerea riscului de dezvoltare a cancerului de colon. În plus, betacriptoxantina din porumb ajută în prevenirea diverselor tipuri de cancer, prin acţiunea lor asupra radicalilor liberi. De asemenea, acidul ferulic din porumb luptă eficient împotriva cancerului la ficat sau la sân. Mai mult, acest produs este extrem de benefic în creșterea și menţinerea oaselor sănătoase, dar și în protejarea funcţiilor ficatului, graţie conţinutului de substanţe nutritive precum fosfor, magneziu, mangan, zinc, fier sau seleniu, notează IndoBase.

 

Luna iulie mai aduce pe mesele comercianţilor și alte alimente benefice pentru sănătate, dar și foarte gustoase, precum coacăzele, afinele, zmeura, vinetele, sfecla sau mazărea.

 

Articol publicat în Revista NATURA în numărul 341

Susține Natura.md: Devino Patron!