Devino Patron!

Apel de propuneri de proiecte finanțate prin Fondul Național pentru Mediu

Apel de propuneri de proiecte finanțate prin Fondul Național pentru Mediu

Oficiul Național de Implementare a Proiectelor în domeniul Mediului a lansat un concurs de selectare a proiectelor din domeniul protecției mediului. Apelul de proiecte este destinat persoanelor juridice de drept public sau privat, care vor înainta propuneri de proiecte în domeniul protecția mediului.

Concursul are scopul să sprijine inițiativele de implicare în acțiuni de protecție a mediului și de a pune în aplicare cele mai bune practici de sporire a rezilienței atât a mediului natural, cât și a societății, la impactul schimbărilor climatice.

În mod prioritar, vor fi finanțate proiecte din domeniile:

  • managementul integrat al deșeurilor și substanțelor chimice,
  • managementul integrat al resurselor de apă,
  • protecția și conservarea biodiversității,
  • schimbări climatice și protecția aerului atmosferic.

Persoanele interesate vor trebui să consulte un ghid de aplicare, după care vor transmite în termenele stabilite propunerile de proiect către Oficiul Național de Implementare a Proiectelor în domeniul Mediului, așa cum prevede ghidul.

 

Potrivit autorilor apelului, concursul se va desfășura în două etape:

1. Perioada de pre-apel, în care pot fi depuse doar conceptele proiectelor: 31 iulie 2023, ora 16.00.

2. Perioada de depunere a propunerilor complete de proiect, care au promovat etapa de pre-apel: 7 august - 30 august 2023, ora 16.00.

 

Proiectele care vor fi selectate prin concurs vor fi finanțate din mijloace financiare ale Fondului Național pentru Mediu. Solicitanții de proiect și partenerii acestora, dacă există, trebuie să cofinanțeze proiectul în valoare de cel puțin 10% din valoarea totală a proiectului, aprobat spre finanțare.

Regulamentul concursului de propuneri de proiecte este disponibil în Ghidul de aplicare la concursul de selectare a proiectelor de mediu. Acest document, precum și formularul de aplicare, pot fi accesate pe paginile web www.onipm.gov.md, mediu.gov.md.

Susține Natura.md: Devino Patron!