Devino Patron!

Braț la braț, frate, și vom avea cu toții patrie

Braț la braț, frate, și vom avea cu toții patrie

Să mai zici că nu-i așa! Când se întâlnesc doi oameni cunoscuți, de regulă, unul dintre ei întreabă, printre altele, ce se mai aude, ce este nou? Mde, asta-i viața, n-ai ce face: omul e curios, omul se interesează, omul vrea să afle, vrea să știe. Și e bine, de ce nu? Doar, știut lucru: omul informat (cum ar veni) este înarmat, este puternic, nu poate fi înșelat și este de neîngenuncheat. Dar, vezi Doamne, nu orice informație te întărește și te îndreaptă pe drumul cel bun.

Iată de ce, pornind de la acest adevăr (fiind jurnalist de profesie), când vine vorba de abonare la un organ de presă, nu pot să recomand o publicație ce manipulează neamul meu în interese meschine, personale. Fiți de acord că de-a lungul a decenii întregi, dar și acum, am cunoscut și cunoaștem crize de timp, crize de bani, crize de omenie și, ca să vedeți, doar criză de minciuni nu am avut și nu avem. Dar cum altfel decât prin intermediul presei scrise, audio și video cel mai lesne este a răspândi minciuna, dând bleandă adevărului?! Credeți-mă, nu-i atât de ușor de depistat unde e minciuna și unde-i adevărul în presa, devenită de mult o industrie de spălare a creierilor.

De bună seamă: nu este o noutate că generația mai în etate s-a născut în minciună, a trăit în minciună, aceasta având și o adresă concretă – defuncta Uniune Sovietică sau Rusia imperială. Am trăit și eu acele vremuri – mulțumesc și lehamite! Dar dacă acea „necuprinsă țară de minciuni” și-a dat ortul popii ani buni în urmă, ea, minciuna triumfă și azi și spală creierii, văleu Doamne! de la mic la mare, tânăr și bătrân. Mărturisesc: Ca Neamul și ca Țara în lumea asta n-am, / Aceasta mi-i comoara ce de la Domnu-o am. Iată de ce mă doare când care mai de care, de-a lungul anilor, nu-și dau rând să folosească toate pârghiile presei de a dezinforma Neamul nostru, de a ne induce în eroare pe fiecare, prin intermediul minciunii, pusă în capul mesei – întru binele lor și nenorocirea noastră, a celor mulți, înșelați, furați, sărăciți de sus-pușii „hoți-bandiți, tâlhari cinstiți”.  Dar, să nu uităm că presa este, totodată, cea mai puternică armă contra celor netrebnici, prinși în hora banditismului dezlănțuit: le arată adevărata față și unde le este locul. Avem prea destule exemple, nu? Rămâne, așadar, ca fiecare dintre noi să alegem sursa de informații: ce o să alegem aceea o să culegem.

În ceea ce mă privește, recomand și altora să se aboneze la această revistă, NATURA, de care sunt nedespărțit de la apariția ei. Care e primul argument ce mă face să fiu colaboratorul și cititorul acestei publicații? Dacă afară e frig, ea nu spune nimănui că e cald, și viceversa: e revista adevărului și iluminării noastre. Citiți-o și vă veți convinge... Un alt argument: nu cunosc în Republica Moldova un publicist asemenea dlui Alecu Reniță, fondatorul acestei reviste, care să spună atât de tranșant lucrurilor pe nume – luptând până la sacrificiu pentru Țară și Neam, contra mafiei de tot soiul, pentru binele nostru, pentru leagănul ființei noastre – Natura Mamă.

Adevărul, Bucuria, Durerea Neamului și calea spre izbândă, de bună seamă, le poți desprinde din paginile acestei publicații, devenită prin vremi  un far în întunericul răspândit de sforarii de tot soiul, care ne urăsc și ne otrăvesc prezentul și viitorul. Abonându-te la această revistă, fără doar și poate devii și dumneata un luptător pentru Neam și Țară. Nu pun la îndoială, – cunoaștem cu toții vorba veche și înțeleaptă a Neamului nostru: „Spune-mi cu cine te însoțești și ți-oi spune cine ești”. În acest context nu e străină nici vorba: „Spune-mi ce citești și ți-oi spune cum gândești”.

Abonându-ne la această publicație, a tămăduirii sufletului și plaiului nostru, ea ne cultivă aceleași sentimente creștine, ne întărește în cuget și simțiri – întru izbânda Binelui asupra răului. Altfel cum?

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Ionel CĂPIȚĂ
Articol publicat în Revista NATURA în numărul 360

 

Susține Natura.md: Devino Patron!