Devino Patron!

Lucrări importante în curte şi în grădină, în luna august

Lucrări importante în curte şi în grădină, în luna august

1.În livadă și în vie

Stropitul viei

În august, cea mai importantă lucrare pe care trebuie să o faci în vie este stropitul. Dacă în lunile anterioare ai urmat un plan bine stabilit, în această lună e suficient să stropești contra bolilor, dintre care cea mai periculoasă este putregaiul cenușiu.

Stropitul pomilor fructiferi

În august, pomii fructiferi trebuie stropiți cu fungicid, pentru că riscul apariției putregaiului cenușiu crește. Alege acele substanțe fungicide care protejează fructele de dăunători și după ce au fost culese, în special în cazul merelor, poți acționa fără grijă.

Culesul fructelor coapte

Sunt nenumărate soiuri de mere și de pere care se coc în luna august, așa că trebuie să fii pregătit din timp cu lăzi și să ai deja amenajat un spațiu de depozitare. Cel mai important sfat: fructele trebuie sortate atent, cele pentru depozitare trebuie culese direct din pom și să nu prezinte urme de boli sau dăunători.

Working on an orchard - how hard could it be? | Stuff.co.nz

 

2. În grădina de legume

Culesul legumelor

Tot ce ai de făcut acum e să recoltezi periodic legumele care se coc. Ca și în cazul fructelor, trebuie să ai deja pregătit un spațiu de depozitare și să te apuci de făcut conserve pentru iarnă.

Irigații

Câtă vreme legumele sunt culese, mai ales dacă este un august cu temperaturi peste medie, nu uita să uzi plantele cât mai des. Roșiile, castraveții, ardeii, vinetele trebuie udate zilnic. Atenție ce sistem folosești: metoda prin picurare e cea mai indicată.

Lucrări de pregătire a pământului

Altă lucrare importantă în grădina de legume, în luna august, este pregătirea terenului pentru primăvară. 

Photo of a man working in the vegetable garden - Stock Photo - Dissolve

 

3. În curte

Culesul semințelor de flori

Adună semințele florilor, lasă-le la uscat dacă au stat prea mult pe sol și apoi depozitează-le într-un loc întunecat și uscat până când vei avea nevoie de ele.

Tunderea și amenajarea gazonului

Udă zilnic iarba și tunde-o cât se poate de des. De asemenea, e bine să ai în vedere și instalarea unor aspersoare, dacă nu le ai deja.

Fă planuri pentru toamnă

Dacă ai de gând să aduci modificări curții tale, acum este momentul ideal să începi să faci măsurători. Dacă, de exemplu, vrei să-ți construiești o magazie sau un garaj, cu siguranță vei găsi pe cineva care să se priceapă la betoane.

Lawn Mowing Images | Free Vectors, Stock Photos & PSD

 

Susține Natura.md: Devino Patron!