Devino Patron!

Pete de culoare în luna mai

Pete de culoare în luna mai

În grădina cu flori

Sunt multe flori care înfloresc în luna mai, printre care se numără:

Panseluțele

Cunoscute și sub numele de Viola, sunt flori frumoase și populare, originare din Europa și Asia. Aceste flori se găsesc în diferite culori, inclusiv violet, albastru, roz, galben și alb, și pot fi folosite ca plante de grădină, pentru amenajarea teraselor sau ca flori de ghiveci. În general, panseluțele preferă soluri umede, fertile și bine drenate, dar pot fi cultivate și în soluri sărace, dacă sunt udate corespunzător. Ele preferă lumina indirectă, dar tolerează și soarele  în zonele mai răcoroase.

Petuniile

Sunt flori populare, originare din America de Sud. Aceste flori sunt disponibile într-o gamă largă de culori, inclusiv roz, alb, roșu, violet și galben. Ele sunt unele dintre cele mai populare flori de grădină și pot fi folosite ca plante de ghiveci sau ca flori pentru amenajarea grădinilor.

Petuniile pot fi plantate în grupuri de cel puțin trei sau cinci plante, pentru a crea un efect vizual mai puternic. 

Florile de piatră

Sunt plante care cresc în medii cu soluri sărace, în condiții dificile de creștere, precum stânci, pietrișuri și zone montane. Acestea sunt numite și plante suculente, deoarece pot stoca apă în frunzele și tulpinile lor groase, pentru a face față condițiilor uscate. Se potrivesc de minune într-o grădină cu piatră, fiind binevenite pentru amenajarea zonei uscate sau pentru grădini în stil mediteraneean.

Florile de piatră sunt, în general, plante perene, care nu necesită îngrijire excesivă. Ele preferă solurile bine drenate și expunerea la soare direct.

Bujorii

Sunt unele dintre cele mai populare flori din lume, cunoscute pentru frumusețea și mirosul lor deosebit. Aceștia sunt originari din China și sunt considerați un simbol al dragostei și al frumuseții. Bujorii sunt flori perene și pot fi cultivate într-o gamă largă de culori, inclusiv alb, roz, roșu, violet și galben. Preferă solurile bogate în nutrienți și bine drenate și expunerea la soare direct sau lumina indirectă. 

Margaretele

Sunt flori frumoase și populare, care pot fi cultivate în grădini sau în ghivece. Acestea sunt originare din Europa, dar au devenit populare în întreaga lume datorită formei și culorilor lor variate.

Margaretele sunt de obicei albe, cu petale galbene în centru. Cu toate acestea, există și alte culori disponibile, precum roz, roșu și violet. Aceste flori sunt perene și pot înflori din primăvară până în toamnă.

playtech.ro

 

Susține Natura.md: Devino Patron!