Devino Patron!

Adio, Domnule Profesor!

Adio, Domnule Profesor!

Suntem foarte triști să anunțăm dispariția din viață a distinsului profesor universitar doctor Vasile Glăvan, cercetător științific, expert in domeniul turismului.

Domnul profesor universitar doctor Vasile Glăvan a fost un adevărat frate al Basarabiei și un foarte bun prieten al revistei NATURA. Cunoștea profund întregul spațiu românesc, inclusiv teritoriile desprinse abuziv de la România în fatalul an 1940. Avea dragoste și har părintesc de a explica geografia spirituală și fizică a României. Nu se sinchisea, ca profesor, să întrebe multe lucruri legate de Basarabia înstrăinată, de Bucovina și Transnistria.

Alecu Reniță, directorul publicației NATURA, a povestit că „L-am văzut de câteva ori pe malul Nistrului: se retrăgea puțin de la grupul AJTR, asculta murmurul fluviului, apoi, probabil, rostea în tăcere o rugăciune. Nu am de unde se știu ce era în inima profesorului Vasile Glăvan, când vorbea cu Nistrul, dar se reîntorcea senin la chip, ca după o mărturisire făcută după mulți ani de frământări. Îmi strângea mâna și mă asigura că o să fie bine. Acest cuvânt -- bine -- spus de bunul nostru prieten ne dădea încredere și puteri să mergem înainte, să apropiem Ziua reîntregirii neamului românesc. Zbor lin spre tărâmurile altor geografii și să vă aibă Domnul în pază! Basarabenii v-au prețuit și iubit, Domnule Profesor!

Domnul profesor universitar a elaborat peste 80 de studii și proiecte pe teme precum dezvoltare și amenajare turistică, marketing turistic, studii de impact al turismului in mediul înconjurător etc.. A acumulat o experiență de peste 40 de ani în domeniul turismului, incluzând activități de cercetare și coordonare de granturi științifice, activitate de prospectare si activități didactice.

Dumnezeu să-l ierte! ????

 

Susține Natura.md: Devino Patron!