Devino Patron!

Adio, „Lume Rusă”!

Adio,  „Lume  Rusă”!
Sursa foto: Varvara Buzilă
Adio,  „Lume  Rusă”!

Foarte mulți conaționali încă refuză să privească în oglindă și să se întrebe cine sunt ei cu adevărat, ce reprezintă și unde ar fi locul lor în lumea modernă? Multora le curg zdrențele din pantalonii peticiți, dar se țin cu îndârjire de lanțurile stăpânilor de ieri și continuă să facă parte din alaiul ridicol și jalnic, care se târăște prin pustiu de peste un sfert de veac.

Nu cunosc exact câți ar fi, dar sondajele arată cam 35-40 la sută – o strânsură agresivă, care periclitează grav integrarea în UE și împiedică în mod gălăgios unificarea neamului românesc. Probabil, cei mai drogați și stricați dintre ei, formează „bessmertnîi polk” și au puține șanse de vindecare, dar sunt convins că o parte semnificativă  din populația otrăvită de propagandă imperială poate fi recuperată treptat și adusă la normalitate, dacă spațiul informațional va fi deconectat definitiv de la „lumea rusă”. 

Pare incredibil, dar și după declanșarea războiului împotriva Ucrainei, când au apărut în spațiul public crimele oribile și atrocitățile armatei ruse asupra populației pașnice, când zilnic rachetele teroriștilor de la Kremlin ucid copii, bătrâni și femei din țara vecină, în R.Moldova mai există un număr mare de indivizi, care îl susțin pe Putler și îl așteaptă să pună granița rusească pe Prut.

Anume acești indivizi mârșavi, care se roagă ca armata rusă să ajungă în Kiev, Odesa și Chișinău, au lovit timp de 30 de ani și continuă să lovească mișelește în R.Moldova, nedându-i voie să se dezvolte, să se integreze în spațiul românesc și euroatlantic. Deși mai multe măști au căzut și se vede destul de clar fața hidoasă, pătată de sânge a Rusiei imperiale, slugile și bandiții de pe ambele maluri ale Nistrului complotează și mai intens, așa cum o fac fără întrerupere din 1992 încoace, organizând activități subversive,  destabilizatoare, pentru a aduce războiul pe pământul Moldovei.

Să fie clar pentru toți: agentura Moscovei, împreună cu marionetele și mercenarii lor din Comrat, Bălți, Chișinău și Tiraspol, cu mafioții și corupții din partidele lui Șor, Dodon și Voronin, fac tot posibilul și imposibilul ca Federația Rusă să terorizeze psihologic populația noastră, să amenințe prin Lavrov, Medvedev, Zaharova sau Pescov că Kremlinul își rezervă dreptul criminal să intervină militar, să dea foc R.Moldova, dacă „gubernia iese de sub ascultare”.

Este  mai mult decât evident că Rusia revanșardă și șovină, dacă nu ar fi umilită, strivită și înecată în mlaștinile din stânga Niprului, ar trimite cu plăcere un desant de teroriști la Chișinău să-i „pună în cușcă” pe toți naționaliștii care vor în România și Europa. Însă, conform ritualului „pravoslavnic”, binecuvântat de Kiril și FSB, sălbaticii lui Prigojin, înainte de a se răfui cu românii, o să-i ducă la gropile comune pe „vor-șor-dodoniști”, fiindcă au încasat zeci de milioane de dolari de la ruși, dar au scăpat din mână puterea și R.Moldova.

De-a lungul anilor fauna politică își schimbă culoarea, dar nu și esența. Incompetenții și liliputanii cu mandate încă mai apar pe la televiziuni și repetă papagalicește că „timp de 30 de ani nimic nu s-a făcut”, dând de înțeles că ei se sacrifică, fac minuni, dar cineva îi împiedică să transforme „țara” într-un măreț șantier. Zău?! Parcă ați fi venit direct de la Lubeanka sau din incubatorul lui Lucinschi, Diacov sau Marian Lupu.

Chiar nu ați auzit, văzut și cunoscut până mai ieri „vor-șor-dodoniștii”? Ignoranța, ca tinerețea, nu e o scuză pentru politicieni. De ani și ani de zile, foindu-vă prin partidele de la guvernare, nu ați înțeles că Moscova dictează și conduce R.Moldova, condamnând-o la sărăcie și subdezvoltare? Ce nu știați? Că după 1994 guvernanții „noștri” au servit nu R.Moldova, ci Federația Rusă? Memorați: singurul dușman al politicienilor moldoveni a fost România și patrioții adevărați, care cereau reîntregirea Țării…

Când am făcut Podul de Flori la 6 mai 1990, mai să vă sinucideți de spaima Unirii; când am spus adevărul despre drama și identitatea românească a Basarabiei la 27 august 1991, ați dat foc Declarației de Independență; când eroii noștri își jertfeau viața în tranșeele de la Nistru și luptau împotriva  cazacilor și ucigașilor ruși, v-ați dat de partea criminalilor, declarând că e război civil; când trăgeam clopotele și strigam din răsputeri că Rusia confiscă statul moldovenesc și ne transformă iarăși în gubernie, ne loveați peste gură și ați anulat imnul „Deșteaptă-te, române”; când am cerut o conducere patriotică, națională, le-ați dat cheia serviciilor secrete rusești să dea foc Președinției și Parlamentului; când aduceam dovezi incontestabile că conducerile de la Chișinău sunt marionetele Kremlinului, ați tras în noi, nu în trădătorii cu mandate, care se duceau cu turma la instructaj, la Duma de Stat.

Cum ar fi putut R.Moldova să nu ajungă pe brânci, dacă timp de trei decenii majoritatea populației venera Rusia, iar conducătorii ei, de la Lucinschi la Dodon, slujeau Moscovei?         

Bate ceasul al doisprezecelea și pentru moldovenii hipnotizați de steluța rubinie de la Kremlin. Vă spun părintește – ați fost amăgiți, jefuiți și înșelați. Idolul vostru de lut – Putin – vă vrea sângele și așteaptă ziua potrivită să aprindă R.Moldova de la un capăt la altul. O să vă bage în război, la moarte sigură, dacă nu fugiți de el și banda lui.

Încetați să vă mai temeți de România, SUA și NATO! Nu vedeți ce monstruozități comite armata rusă în Ucraina? Nu auziți bocetul mamelor cu pruncii uciși? Ce e în capul vostru? Chiar nu înțelegeți că Rusia dictează și se amestecă jur-împrejur – ea vrea să aibă vecini slabi, săraci, fără armată, neutri, nedezvoltați, șantajabili. Iar cine a încercat să ridice capul a fost atacat de armata rusă: R.Moldova în 1992, Georgia în 2008, iar Ucraina în 2014 și 2022.

Da, nimic nu a mers bine în R.Moldova și nici nu putea, fiindcă Rusia a fost stăpână aici. Ea ne-a rupt de la Țară, ea ne-a exterminat elitele, ea ne-a interzis să vorbim în limba maternă, ea a adus în casele noastre ura între frați, falsurile despre originea moldovenilor, minciuna, dezbinarea socială, vrajba interetnică, românofobia, separatismul de la Tiraspol și Comrat, neutralitatea în constituție, banditismul în structurile de stat, corupția instituționalizată. Acum planifică să ne arunce în flăcările războiului, însă îi stă în cale Ucraina… 

În fine, cetățenii R.Moldova, ca să aibă un viitor pașnic, au de rezolvat în comun cea mai importantă și imperioasă problemă: toți locuitorii, indiferent de etnie, religie sau preferințe politice, trebuie să îmbrățișeze un singur obiectiv major – ruperea totală de minciunile și propaganda Moscovei, de clica criminalilor de război oploșiți în Kremlin. Împreună, cei peste trei milioane de locuitori, au datoria să treacă peste prejudecăți și să declare fără întârziere – adio, imperiu al răului; adio, „lume rusă”; adio, război putlerist!                                                                                                                         

Autor:  Alecu RENIȚĂ

 

Susține Natura.md: Devino Patron!