Devino Patron!

Criză biliară? Indigestie după sărbători?

Perioada sărbătorilor este cea mai aglomerată din an: mese copioase, somn puțin, multe sarcini de dus la bun sfârşit, iar din dorinţa de a  le face bine pe toate și a mulțumi pe toată lumea, uităm de multe ori de semnele pe care organismul le oferă. Pentru că anumite afecţiuni apar la momentul nepotrivit şi nu ştiţi cum să le trataţi, echipa LEACBUN.RO a stat de vorbă cu fitoterapeutul Anca Suşnea și vă dă ponturi naturale, utile în această perioadă.

Criză biliară? Indigestie după sărbători?

Trusa naturistă pe care trebuie să o aveţi întotdeauna la îndemână conţine ingrediente pe care le puteţi consuma şi preventiv pentru a vă bucura în tihnă de sărbători.


Indigestia alimentară este o afecţiune des întâlnită în această perioadă. Consumăm mult prea multe alimente care pot afecta cursul normal. Iată o băutură naturală utilă atunci când simţiţi că răceala se apropie, dar și pentru indigestie:


Ingrediente: o bucată de sfeclă roşie curăţată, trei morcovi medii curăţaţi, o portocală roşie, o jumătate de lămâie, 2 cm rădăcină de turmeric, 2 cm rădăcină de ghimbir se trec prin blender, se amestecă cu un praf de piper cayenne, un praf de piper negru  şi se toarnă peste cuburi de gheaţă.
Sucul poate fi preparat în avans şi consumat la nevoie, poate fi consumat şi preventiv deoarece poate preveni crizele enumerate mai sus. Odată preparat şi ţinut la frigider, sucul rezistă până la trei zile”, a mărturisit pentru LEACBUN.RO, Anca Suşnea, fitoterapeut.

Crizele de rinichi pot fi uşor tratate cu pătrunjel
„Dacă în perioada sărbătorilor suferiţi de o criză de rinichi trebuie să aveţi la îndemână pătrunjel şi usturoi, dar este recomandat, de asemenea, să consumaţi mai multă vitamina C, dar cu grijă, nu trebuie să depăşiţi doza zilnică recomandată.
Puteţi prepara băutură care vă poate ajuta în cazul unei crize cu următoarele ingrediente: o legătură de pătrunjel, două tije de sfeclă, un castravete şi un măr.
Sfatul meu este să creşteţi cantitatea de lichide consumate tocmai pentru a preveni o criză de rinichi”, a continuat declaraţia Anca Suşnea.

Stările de insomnie se ameliorează cu ajutorul uleiurilor esenţiale
„Pentru că perioada sărbătorilor este una aglomerată, se întâmplă de multe ori ca multe persoane să sufere de insomnii. În acest caz, este indicat să păstraţi în camera de dormit planta aloe vera, lavandă plantă sau iasomie albă. Pentru relaxare puteţi să folosiţi ulei esenţial de lavandă şi lămâie pus în candela de la lumânări.
Înainte de culcare puteţi lua o jumătate de linguriţă de miere cu un praf de sare, acest preparat ajută hormonii răspunzători să se relaxeze”, conchide specialistul în fitoterapie, Anca Suşnea.

 

Text: Camelia DIACONU
Articol publicat în Revista NATURA în numărul 371

 

Susține Natura.md: Devino Patron!