Devino Patron!

10 lucruri pe care nu le ştiai despre margarete

10 lucruri pe care nu le ştiai despre margarete
Foto simbol.

1. Cuvântul daisy, adică margaretă, vine din engleza veche (Daes Eage) care înseamnă „ochiul zilei”. Numele face referire la faptul că petalele acestei flori se închid seara și se deschid din nou a doua zi, în zori.

2. Conform Dicționarului Victorian al Florilor, margareta înseamnă inocență. 

3. Margaretele au de fapt două flori în una. Ornamentele galbene din centru și petalele sunt flori diferite.

4. Această plantă are flori mici, dar abundente, și sunt deosebit de atrăgătoare adunate în buchete. Se estimează că margaretele reprezintă aproape 10% din toate plantele cu flori de pe planetă.

5. Margaretele sunt vere primare cu floarea-soarelui, adică fac parte din aceeași familie și cresc în habitate similare cu al rudelor lor mai galbene.

6. Aceste flori nu sunt doar albe. Există o mulțime de alte culori, cum ar fi galben, portocaliu, roșu, roz, violet.

7. Și culorile margaretelor au semnificații. De exemplu, margaretele violete semnifică demnitate și succes, iar cele galbene sunt un simbol al prieteniei. Margaretele albastre înseamnă deschidere și pace, iar cele albe sunt asociate cu smerenia.

8. Spre deosebire de orhidee, care are nevoie practic să păcălească albinele pentru polenizare, albinele sunt atrase ca un magnet de aspectul acestor flori.

9. Margaretele pot supraviețui aproape oriunde. Pe cât sunt de frumoase, grațioase și delicate, pe atât de ușor se adaptează la medii diferite.

10. Cel mai mare joc „Mă iubește, nu mă iubește”, a fost jucat de 331 de persoane la Milano, Italia. Participanții au rupt petale de margarete pentru a primi răspunsul la întrebare.

 

Elena VÎRLAN
Articol publicat în Revista NATURA în numărul 342

Susține Natura.md: Devino Patron!