Devino Patron!

F R U M U S E Ţ E. Clubul dietelor de slăbit

F R U M U S E Ţ E.  Clubul dietelor de slăbit

Slăbești rapid cu dieta verde

Dieta verde, bazată pe consumul zilnic de legume verzi, este una dintre cele mai simple diete de urmat, care poate ajuta mult la scăderea în greutate. De asemenea, ea vine la pachet și cu alte beneficii, precum îmbunătățirea digestiei și accelerarea metabolismului.

Regulile dietei verzi

 * Prima și cea mai simplă regulă este, evident, consumul a cât mai multe fructe și legume. Ele pot fi combinate cu cereale integrale.

 * Un plus al acestei diete este că nu trebuiesc măsurate porțiile. Cantitățile sunt după preferințe. Specialiștii recomandă chiar porții duble, atât timp cât meniul zilnic nu include pâine, paste și alte alimente bogate în calorii.

 * Cele mai recomandate sunt îndeosebi legumele cu frunze verzi, întrucât au cele mai multe proprietăți nutritive. Printre cele mai populare legume verzi, recomandate în această dietă sunt: castraveții, broccoli, varza, spanacul, păstaile de fasole verde, prazul, avocado, mazărea, dovleceii, ardeii verzi, sparanghelul, dar și plantele aromatice precum: pătrunjel, mărar, cimbru sau oregano.

 * La pregătirea mâncărurilor nu este deloc permisă folosirea grăsimilor. Dressingul la salate este exclus, dacă vorbim despre smântână, maioneză sau unt. Pentru a da gust și savoare sunt permise numai plantele aromatice proaspete.

 * Dieta nu este recomandată mai mult de trei zile consecutiv, însă poate fi repetată, la anumite intervale de timp.

Exemple de meniuri

Ziua 1

Mic dejun: o bucată de pâine integrală, un ou fiert, un castravete

Gustare: un iaurt

Prânz: cartofi la cuptor și salată de spanac

Gustare: salată verde cu ulei de măsline, suc de lămâie și brânză

Cină: pui sau curcan la grătar cu salată de rucola și rodie

Ziua 2

Mic dejun: fulgi de ovăz cu banană și lapte de migdale

Gustare: un măr verde și un morcov

Prânz: somon sau păstrăv la grătar și broccoli fiert

Gustare: o felie de pâine integrală, cremă de brânză și ardei verde

Cină: fasole verde, cartofi fierți și piept de pui la grătar

Ziua 3

Mic dejun: smoothie verde (țelină apio, spanac, măr verde, castravete)

Gustare: un iaurt

Prânz: salată de paste cu roșii cherry, spanac și tofu

Gustare: o felie de pâine integrală, brânză de capră și avocado

Cină: piept de pui la grătar, salată de castraveți cu iaurt și mărar. 

Autor: Florina Ilicea

Articol publicat în revista NATURA, nr. 389  

 

Susține Natura.md: Devino Patron!