Devino Patron!

Aplicația „ECO ALERT” - raportează problemele de mediu printr-un click!

Aplicația „ECO ALERT” - raportează problemele de mediu printr-un click!

În data de 9 noiembrie 2020, Centrul Național de Mediu va lansa serviciul electronic de raportare a problemelor de mediu din Republica Moldova: ECO ALERT, care va fi gestionat de Inspectoratul pentru Protecţia Mediului . În premieră, Platforma va permite cetățenilor să sesizeze ușor și rapid Inspectoratul pentru Protecția Mediului ( și alte instituții responsabile de segmente dedicate) despre problemele de mediu și folosirea irațională a resurselor naturale în Republica Moldova. Utilizatorii vor avea un cont personal pe care se vor înregistra toate sesizările, vor putea urmări on-line și primi notificări despre procesul de remediere a neregulilor reclamate. Aplicația va permite localizarea geografică a problemei de mediu prin intermediul GPS, fapt ce va facilita efectuarea sesizării de către autor dar și identificarea locației de către organele responsabile.

 

Fiecare alertă transmisă prin aplicația ECO ALERT  va ajunge la Inspectoratul pentru Protecția Mediului în format de sesizare electronică, și va fi procesată de către IPM. Prin urmare, IPM în calitate de beneficiar, urmează să utilizeze un instrument inovativ care va eficientiza procesele interne de lucru pentru prelucrarea sesizărilor. CNM urmează să semneze un acord de colaborare, prin care va transmite Platforma Națională Civică  „ECO ALERT” în gestiunea Inspectoratului pentru Protecția Mediului. Astfel, Centrul Național de Mediu va contribui la transformarea și digitalizarea serviciilor publice în Republica Moldova.

 

De asemenea, vă îndemnăm să urmăriți pagina de Facebook a Centrului Național de Mediu pentru actualități, recenzii de utilizare a aplicației. Echipa noastră planifică să facă o totalizare lunară a numărului de sesizări parvenite pe platformă și de asemenea va urmări statutul sesizărilor.

Aplicația va fi disponibilă pe desktop dar și în versiunea mobilă, aceasta va putea fi descărcată de pe App Store și GooglePlay.

 

 

Proiectul „ECO ALERT” este realizat de A.O. Centrul Național de Mediu, în cadrul Programului de Granturi Mici PGM „Cetățeni activi pentru protecția mediului”, gestionat de A.O. EcoContact, cu suportul financiar al Guvernului Suediei, în baza acordului semnat cu Agenția de Dezvoltare Internațională a Suediei.
 

 

    Puteți să accesați platforma națională de participare civică online și aplicație mobilă ECO ALERT și să găsiți mai multe informații pe site-ul www.ecoalert.md

Susține Natura.md: Devino Patron!