Devino Patron!

O frumoasă discuție cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu!

O frumoasă discuție cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu!

Recent, călătorind în spațiul virtual atenția mi-a fost captată de un filmuleț în care multstimata doamnă Maia Sandu, îndemna tânăra generație să-i scrie o scrisoare. Analizând bine situația, imediat am revenit în lumea reală și gândurile privind acest subiect au dat năvală.

Mă simțeam în largul meu, deoarece în scrisoare trebuia să înșirăm numele autorilor preferați, titlul cărților ce ne-au marcat, mai pe scurt tot ce ne leagă cu sufletul și gândul de tărâmul magic al literaturii. Nu am stat prea mult pe gânduri și într-o seară când negura cerului a acoperit cu liniște sătucul meu, am luat o foaie și am început să îmi depăn toate amintirile, toată calea legată de sora mea veșnică, cartea. Nu am uitat nici de scriitorii, poeții ce mi-au dat cheia de intrare pe tărâmul veșnic a înțelepciunii și a povețelor necondiționate.

Am scris totul cu o deosebită plăcere și ușurință, pentru că acest compartiment alcătuiește o parte din mine, o parte din sufletul meu, o parte din visele mele. Aveam atâtea de spus, încât inima mea se scălda generos în căldură, inspirație, fericire și pulsa ritmic la fiecare cuvânt. Am scris tot ce doream și aveam de spus, referitor la acest subiect. Scriind ultmile enunțuri în minte a strălucit replica: „Am reușit să îndeplinesc și acest lucru''. Am fost nespus de entuziasmată și cuprinsă de fiorul nerăbdării de a primi un răspuns. În ziua următare scrisoare deja își luase zborul pe aripi poștale.

Peste o perioadă, într-o după amiază am primit un apel telefonic de la mama. Mă aflam în drum spre casă, când vocea melodioasă a mamei m-a anunțat că am primit un răspuns de la Președintele Republicii Moldova, multstimata doamnă Maia Sandu. Ajunsă acasă, am citit încet, încet cuvânt cu cuvânt, deși bucuria întrecu-se orice limite și faptul de a sta liniștită și clamă, practic era imposibil. Am recitit de câteva ori și am detectat multe preferințe literare comune.

A fost o experiență de neuitat!

                              Colţa Teoctista, cl.a IX-a, 15 ani 

                              Gimnaziul „Dumitru Creţu”, s. Cărpineni, Hânceşti 

Susține Natura.md: Devino Patron!