Devino Patron!

8,5 milioane de lei pentru întreținerea Necropolei de câini. De ce societatea civilă nu e de acord

Atenție, urmează imagini tulburătoare!

8,5 milioane de lei pentru întreținerea Necropolei de câini. De ce societatea civilă nu e de acord

Pe data de 1 decembrie, în cadrul consultărilor publice desfășurate în incinta Primăriei mun. Chișinău, pe marginea proiectului de buget pentru anul 2022 al Primăriei, mai mulți activişti s-au revoltat de solicitarea din partea Î.M. Regia Autosalubritate de a cere 8,5 milioane lei pentru întreținerea Necropolei de animale și a proiectelor de sterilizare.

Din cauza lipsei de transparență în activitate, managementului defectuos și a condițiilor nesatisfăcătoare de întreținere a animalelor de care a dat dovadă conducerea Regiei Autosalubritate, zeci de animale mor lunar în chinuri pe teritoriul Necropolei sau pur și simplu dispar. 

Nu este disponibilă nicio descriere.

În caz că nu știați, Necropola administrată de ÎM Regia Autosalubritate, care numără circa 30 angajați, a câştigat reputația de ”lagăr de concentrare” pentru câini. Aici, sute de animale sunt ținute în condiții inumane, înghesuite în voliere, înfometate și impuse să se omoare între ele. Pentru aceste atrocități, ÎM Regia Autosalubritate încasează în jur de 6-7 milioane lei anual. 

Totodată întreprinderea Autosalubritate nu prezintă public rapoartele pentru a justifica fondurile cheltuite și nu prezintă clar numărul animalelor fără stăpân capturate și duse la Necropolă. În prezentă nu există nici un medic veterinar care să monitorizeze starea de sănătate a câinilor sau să acorde ajutor, iar organizațiile axate pe protecția animalelor suspectează Regia Autosalubritate de faptul că ar face sterilizări fictive. De asemenea, condițiile mizere în care sunt întreținuți câinii capturați indică faptul că fondurile alocate de Primărie nu sunt folosite conform destinației - de exemplu mâncarea oferită câinilor este de o calitate foarte proastă.

În acest context, activiştii au solicitat ca Necropolei să-i fie acordate nu mai mult de 4 milioane de lei pentru întreținere, iar celelalte 4 milioane să fie transferate Secției de control și protecție a animalelor, pentru ca aceasta să desfășoare mai multe proiecte de sterilizare a animalelor de companie și a celor fără stăpân pentru anul 2022. 

Nu este disponibilă nicio descriere.

Nu este disponibilă nicio descriere.

 

Susține Natura.md: Devino Patron!