Devino Patron!

Acum vor merge pe drumuri diferite!

Acum vor merge pe drumuri diferite!

Această periodă este una nostalgică... toți își iau rămas bun de la pedagogi, instituția de învățământ și să aventurează în marea vieții, plină de obstacole...cineva va studia în țară, cineva pentru o experiență nouă va urca câmpia anilor departe, departe de casă.

Cea mai grea decizie, să-ți găsești un loc în acest univers, menirea, de fapt, misiunea pentru care ai fost creat...și doar gândul că vei greși îți răscolește sufletul și neîncrederea în propria persoană. În unele cazuri, se vor implica părinții care cu o dragoste sufocantă vor încerca să zidească în ființa copiilor lor idealurile sau visele proprii. Alții vor ceda aici și viața lor va fi una monotonă cu lipsuri, conflicte interioare și învinuiri...

Ce să fac? Unde plec? aceste întrebări îți dau bătăi de cap și din păcate, nici o pastilă nu te poate ajuta. Anii fug în goană mare, plecăm de sub aripa părinților și pe notele unei brize de vânt ne înălțăm în propriul zbor departe...

Toți suntem diferiți și avem modul de a percepe lumea altfel...cineva deja s-a regăsit, cineva încă rătăcește...dar nu este timp de a ne demoraliza, trebuie să ridicăm privirea și să căutăm lumina, lumina călăuzitoare. Probabil, cei ce știu unde vor să meargă, au experimentat multe de-a lungul anilor, dar niciodată nu este târziu de a experimenta mai multe domenii concomitent.

Cred că, este mult mai ușor să găsești ce-ți place dacă faci asta cu suflet și nu din principii financiare sau alte principii posibile și imposibile. Dacă faci acel lucru ore în șir fără a te axa pe faptul, ce salariu vei avea să știi că te-ai regăsit în domeniul care trebuie. Nu îți fie frică să greșești, toți suntem oameni și chiar nu ar trebui să complexezi din motivul că încerci mai multe profesii, dar la momentul actual nu te-ai regăsit în nici una.

Nu vă grăbiți și faceți o alegere independentă, alegere conștientă, fără a fi influențați din exterior, deoarece acest lucru ține de viața voastră, de fericirea profesională, de ceea ce ve-ți simți în momentul când veți face acel lucru. Condamn pe toți cei, ce încearcă să influențeze tânăra generație în alegerea unei meserii, uneori când iești lăsat în pace, meditând asupra potențialului propriu este mult mai ușor să-ți indentifici calea. Deși, trebuie să fiu de acord și să dau dreptate faptului că, unii tineri uneori abuzează de libertatea pe care o au și ajung...ajung să cadă în prăpastie.

Evident, că sunt o mulțime de tentanții într-un secol în care suntem înconjurați de tehnologii, dar acest lucru trebuie doar să ne motiveze să înaintăm înainte pentru a evolua, pentru a demonstra celor din jur de ce suntem în stare.

 

P.S. Mesaj de încurajare pentru absolvenți: Aveți încredere în voi și ve-ți reuși, încredere și vă veți regăsi!

 

Colța Teoctista,
absolventa clasei a XI-a
Liceul Teoretic „Ștefan Holban", s. Cărpineni, r. Hâncești

Susține Natura.md: Devino Patron!