Devino Patron!

Cum să obții un păr sănătos

Cum să obții un păr sănătos

Dacă nu ești mulțumită de starea părului tău - poate e prea uscat, prea gras sau ți se cojește scalpul, există o soluție simplă: măștile de păr. Acestea funcționează ca un balsam foarte potent, îți hidratează părul, îi oferă strălucire și îl fac moale, ușor de pieptănat. Dar nu trebuie să investești mulți bani la salon! Poți prepara acasă o mască eficientă, cu ingrediente naturale. 

Ingredientele pline de substanțe nutritive îți vor hrăni părul și îl vor încuraja să crească. Îți prezentăm mai jos rețete de măști potrivite pentru fiecare tip de păr.


1. Beneficiile măștilor naturale de păr

Măștile naturale au același efect benefic asupra părului tău precum cele de la magazin sau salon: îți lasă părul hidratat, moale și strălucitor. Dar îți oferă și câteva avantaje în plus, cum ar fi faptul că poți controla fiecare ingredient care intră în compoziția măștii și deseori vei cheltui
și mai puțini bani.

 

 

  • Prepararea măștii

Procesul preparării măștii este foarte implu și deseori poate fi foarte distractiv. Tot ce trebuie să faci este să alegi una dintre măștile prezentate mai jos care să se potrivească tipului tău de păr și să aduni ingredientele din bucătărie. În plus, pentru a transforma ingredientele într-o mască, vei avea nevoie doar de un bol și uneori de un blender sau un robot de bucătărie. Poți chiar să prepari o cantitate mai mare, care să îți ajungă pentru o lună și să o păstrezi în frigider.

 

  • Ingredientele

Nu ai nevoie de ingrediente exotice și foarte scumpe pentru a prepara o mască de păr eficientă. De cele mai multe ori, te vei putea bucura de efectele hrănitoare ale unei măști alcătuită doar din ingrediente pe care le ai deja în bucătărie, precum iaurt, miere, ulei de măsline sau avocado. Vei ști de fiecare dată ce conține masca și nu te vei îngrijora de efectul nociv pe care îl pot avea chimicalele asupra părului tău. Pentru că sunt ingrediente pe care le folosești des în alimentație, nici nu va trebui să investești în plus, deci vei ieși mai ieftin comparativ cu cele achiziționate de la magazin.

 

  • Efectele

Chiar dacă măștile de păr nu pot altera structura părului tău, în special dacă este foarte deteriorată, acestea au un efect hrănitor pentru cuticula exterioară a părului. Astfel, după ce lași masca să acționeze pentru aproximativ 15 minute, cuticula părului se va închide și chiar și un păr foarte uscat va fi strălucitor și moale la atingere.


2. Cât de des ar trebui să aplici masca
Frecvența aplicării măștii depinde de tipul de păr și de nevoile lui. Un păr uscat, deteriorat, fragil va avea nevoie să fie hidratat mai des cu măști în comparație cu un fir de păr normal sau cu tendințe de îngrășare. Pentru părul normal, e indicat să folosești masca de păr o dată pe săptămână. O poți face chiar duminică seara și să o transformi într-un întreg ritual spa, în care să îți îngrijești tot corpul.

Dacă părul tău este aspru la atingere și are vârfurile despicate, poți folosi masca de hidratare de două-trei ori pe săptămână. Ai grijă să nu aplici masca prea des, deoarece poate îngreuna părul și acesta poate arăta gras și fără volum. De asemenea, nu aplica masca pe rădăcini, pentru că scalpul secretă deja sebum, un tip de ulei care îl protejează; vârfurile sunt cele care au în general nevoie de hidratare. 

Articol publicat în Revista NATURA în numărul 362

Susține Natura.md: Devino Patron!