Devino Patron!

Hrănitoarea pițigoilor - o poți vedea oricând din fața calculatorului!

Hrănitoarea pițigoilor - o poți vedea oricând din fața calculatorului!

V-ați imaginat vreodată să existe posibilitatea de a sta în confortul casei și de a urmări păsările sălbatice îndeaproape, fără să le deranjați? Iată că cei de la Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii vă propune în această iarnă o activitate interesantă și inedită.

În premieră pentru Republica Moldova, SPPN în parteneriat cu VegoMix și EcoFM, cu susținerea Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern și Efes Moldova, pune la dispoziția tuturor celor interesați o activitate utilă pentru mici și mari: LiveCam la hrănitoarea de pițigoi! Oricine poate urmări de acasă, în regim live, aventurile pițigoilor la hrănitoarea aflată în raionul Sîngerei, la marginea unei localități rurale, aproape de natura sălbatică!

„Cantina” este deschisă non-stop, iar umăritorii pot asista la mari banchete pentru micii înfometați: vrăbiile de câmp, pițigoii mari și pițigoii albaștri vin să se ospăteze cu delicioasele semințe de floarea soarelui. Zilnic vin și gaițe și ciocănitori care manifestă interes doar pentru nuci și alune. Toate păsările își găsesc loc la această hrănitoare și savurează bunătăți pe placul lor. Temperaturile tot mai mici și nopțile tot mai friguroase determină creșterea apetitului la aproape toate păsările sălbatice din zonă. Perioada cu cea mai intensă activitate este dimineața, când păsările trebuie să își refacă energia consumată în timpul nopții pentru a-și ține de cald. Cine urmărește în direct activitatea la hrănitoare poate vedea că primul flămânzilă vine de la ora 07:30, iar uneori chiar și mai devreme! Următoarea fază intensă de hrănire este după-masă, în jurul orelor 14-15, când păsările se pregătesc de culcare și vor să se asigure că au calorii destule pentru încă o noapte friguroasă. 

Puteți urmări activitatea la hrănitoare dacă intrați pe contul de Youtube „Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii”. După ce ați accesat contul, dați click pe video-ul intitulat „Hrănitoarea pițigoilor: urmărește-i live!”. 

Urmărirea hrănitorii pițigoilor în transmisiune Live este cea mai relaxantă, educațională și utilă activitate pe care o puteți face în zilele de iarnă! Zborul păsărilor și interacțiunile dintre ele reprezintă o sursă de relaxare, de informare și de petrecere utilă a timpului personal. Așadar, vă invităm să intrați în direct alături de vizitatorii bufetului păsăresc și să îi urmăriți până la finalul iernii! 

 

Susține Natura.md: Devino Patron!