Devino Patron!

Îndrăgitul concurs „Fii un Artist al Dunării” revine!

Îndrăgitul concurs „Fii un Artist al Dunării” revine!

Mișcarea Ecologistă din Moldova invită toți copiii şi adolescenții din Republica Moldova, cu vârsta între 6-18 ani, să participe la Competiția „Fii un artist al Dunării!”.

Acest concurs se adresează tuturor tinerilor din școlile, liceele, centrele de creație și cluburile de copii, din toate cele 12 țări care fac parte din bazinul hidrografic al fluviului Dunărea, să exploreze râurile ce fac parte din acest bazin hidrografic și să creeze, la alegere, unul din cele trei produse cerute de competiție: lucrare de Artă, cip video sau hartă.

 

Durata concursului: 1 august - 30 septembrie 2024

 

Detaliile concursului:

  • Sunt propuse două categorii de participanți: juniori (6-11 ani) și adolescenți (12-18 ani).
  • Participanții se pot înscrie fie în mod individual, fie în grup de maxim 4 persoane, fie la nivel de clasă.
  • Competiția se desfășoară la două niveluri: național și internațional. Juriul din R. Moldova va selecta şi premia câştigătorii la nivel naţional, iar lucrarea care va acumula cel mai mare punctaj va participa la etapa internațională a concursului.
  • Există trei categorii de concurs: lucrări de artă, video și hărți.

 

Copiii care doresc să participe la concurs trebuie să meargă pe malul unui râu (în mod ideal Dunăre sau un afluent al Dunării; în cazul Republicii Moldova – fluviul Prut și afluenții săi) și să creeze o piesă de artă ecologică, să înregistreze un material video sau să creeze o hartă.

Lucrările (fie sub formă de imagine, scan sau fișier video) vor fi expediate în adresa MEM până pe 30 septembrie 2023 la adresa poştală: str. S.Lazo, 13, Chişinău, MD-2004 sau prin e-mail [email protected], cu menţiunea „Concursul „Fii un Artist al Dunării””. Fiecare lucrare trebuie să fie însoţită de titlu/nume autor/clasă/vârsta/ şcoala/profesorul coordonator.

Susține Natura.md: Devino Patron!