Devino Patron!

Beneficiile mărarului pentru sănătate

Beneficiile mărarului pentru sănătate

Folosit de majoritatea gospodinelor în bucătărie, mărarul are totodată importante beneficii pentru sănătate. Mărarul calmează tusea, stimulează sistemul digestiv, îndepărtează durerea de cap şi diminuează crampele intestinale. El este totodată de mare folos și celor care vor să slăbească, având proprietăţi diuretice şi împiedicând retenţia de lichid în organism. 

 

Normalizează digestia
Consumul de mărar îmbunătățește digestia și reduce balonarea. Datorită fitoncidelor și antisepticelor naturale conținute, este oprită creșterea microorganismelor patogene din intestin. Infuzia acestuia poate fi oferită chiar și sugarilor. În plus, uleiurile esențiale conținute de mărar relaxează mușchii intestinali și ameliorează spasmele.

 

Reglează tensiunea

Mărarul este foarte util pentru pacienții hipertensivi: uleiurile sale esențiale favorizează vasodilatația. Cu toate acestea, nu este indicat în perioada sarcinii sau persoanelor cu tensiune joasă.

 

Are efect pozitiv asupra inimii și vaselor de sânge
Mărarul conține calciu, magneziu și potasiu, microelemente esențiale pentru sănătatea oaselor și a inimii. Conține mai mult magneziu decât alte tipuri de legume cu frunze, iar potasiul conținut în 100 gr de verdeață reprezintă 13% din necesarul zilnic al unui adult.

 

Ajută la scăderea greutății
Mărarul intră în categoria produselor cu un conținut de calorii „negative”: organismul cheltuiește mai multe calorii pentru digestia sa, decât le conține. În plus, are multe fibre care sunt bune pentru intestine, iar uleiurile esențiale accelerează metabolismul.

 

Susține Natura.md: Devino Patron!