Devino Patron!

Rețete de măști naturale pentru părul tău

Rețete de măști naturale pentru părul tău

 Pentru păr uscat și deteriorat

 

Mască de păr cu ulei de cocos și miere

Uleiul de cocos este un ingredient versatil, care poate fi folosit pentru piele, gătit, dar și pentru hidratarea părului, deoarece are capacitatea de a reține umezeala. Mierea ajută, de asemenea, la captarea apei în păr pentru hidratare și datorită proprietăților emoliente te ajută să ai un păr strălucitor și moale la atingere.

Ingrediente:1 lingură de ulei de cocos, 1 lingură de miere.

Mod de utilizare: Amestecă toate ingredientele într-un castron. Transferă amestecul într-o oală și dă-o pe foc până ingredientele se topesc și amestecul devine omogen. Aplică masca pe păr, evitând rădăcinile; acoperă părul cu o cască de duș. Lasă masca să acționeze pentru 15-20 de minute și apoi clătește părul.

 

Pentru păr cu mătreață

Mască de păr cu zahăr brun și ulei de măsline

Zahărul brun funcționează ca un agent de exfoliere care te ajută să scapi de celulele moarte de piele de pe scalp, dar și de alte depuneri de produse folosite pentru stilizarea părului. Uleiul de măsline ajută la hidratarea părului, îi conferă strălucire și previne ruperea acestuia.

Ingrediente:  2 linguri de zahăr brun,  1 lingură de ulei de măsline.

Mod de utilizare: Amestecă ingredientele într-un castron. Aplică amestecul pe păr începând de la rădăcini și masează ușor. Lasă masca să acționeze timp de 15-20 de minute și apoi clătește părul.

 

Pentru păr electrizat

Mască de păr cu banană, iaurt și miere

Bananele sunt bogate în uleiuri naturale, potasiu și vitamine care hidratează părul și elimină efectul de electrizare. Iaurtul are în componență un nivel ridicat de acid lactic, care poate ajuta la îmbunătățirea aspectului părului degradat.

Ingrediente: 1 banană tăiată în bucățele, 2 linguri de iaurt simplu, 1 lingură de miere.

Mod de utilizare: Pasează banana și amestecă cu 2 linguri de iaurt simplu și o lingură de miere. Aplică compoziția pe păr, lasă 30 de minute și apoi clătește din belșug cu apă călduță. 

 

Pentru păr gras

Părul gras este de multe ori un simptom al excesului de sebum secretat de scalp, dar și produsele nepotrivite pot determina îngreunarea acestuia. Dacă părul tău devine gras la doar două ore de la spălare, încearcă să folosești această mască.

Mască cu ou și lămâie

Ouăle sunt bogate în vitaminele A, D și E și acizi grași care oferă strălucire părului.   Lămâia este ideală pentru părul gras, deoarece absoarbe uleiul în exces de pe scalp, iar vitamina C din compoziție te ajută să obții un păr puternic.

 Ingrediente: 1 albuș,  sucul de la o jumătate de lămâie.

Mod de utilizare: Amestecă ingredientele până obții un amestec omogen. Aplică masca pe părul umed și acoperă-l cu o cască de duș. Lasă masca să acționeze pentru aproximativ 30-45 de minute. Clătește părul și apoi folosește șamponul și balsamul obișnuite.

 

Pentru păr normal

Mască pentru volum cu bere, banane și miere

Berea conține minerale (siliciu, fosfor, magneziu) și vitamina B, care te ajută să obții un păr voluminos și un fir de păr mai gros. Împreună cu bananele, mierea și oul, masca îți va oferi atât volum, cât și hidratare.

Ingrediente: 1 banană, 1 ou,  ½ bere răsuflată, 1 lingură de miere.

Mod de utilizare: Amestecă toate ingredientele într-un blender până obții o consistență omogenă. Aplică masca pe tot părul, masând ușor. Lasă masca să acționeze pentru aproximativ 40 de minute și apoi clătește părul.

 

Susține Natura.md: Devino Patron!