Devino Patron!

Conferința AgTech 2021 - cum pot tehnologiile digitale să promoveze performanța în agricultură?

Peste 850.000 de moldoveni sunt antrenați în sectorul agricol al țării și generează circa 12-13% din PIB. Țara noastră are un potențial enorm pentru a obține performanțe în agricultură, dacă fermierii ar adopta mai multe inovații și ar implementa un șir de instrumente digitale în producere.

Conferința AgTech 2021 - cum pot tehnologiile digitale să promoveze performanța în agricultură?

Peste 150 de agenți economici, agricultori, studenți la agricultură, reprezentanți ai întreprinderilor mici și mijlocii și entuziaști sunt invitați să participe la conferința AgTech „Soluții digitale în agricultură”, care se va desfășura online în zilele de 2 și 3 martie 2021.

La această conferință vor veni experți locali și de peste hotare care vor prezenta oportunități și provocări, vor face schimb de experiențe, vor oferi soluții și recomandări pentru trecerea sectorului agricol la alt nivel de dezvoltare, aplicând tehnologiile informaționale. Pornind de la premisele menite să aducă față în față tehnologiile și agricultura performantă, sectorul TIC se aliniază necesităților sectorului agricol, pentru a contribui la apropierea companiilor tehnologice de industriile tradiționale și a extinde parteneriatele care pot aduce valoare adăugată sporită în dezvoltarea ambelor ramuri.

Pe durata evenimentului, participanții vor fi implicați în câteva sesiuni de prezentări, discuții și webinare live. Aceștia vor afla în detaliu cum pot fi aplicate sistemele digitale în plantațiile multianuale, viticultură, zootehnie etc. În cadrul conferinței agricultorii vor povesti pe etape cum le-a reușit să obțină succes în tratarea culturilor de câmp prin utilizarea agrodronelor, controlul prin intermediul telefonului mobil al fermelor, sau utilizarea instrumentelor digitale pentru apicultori.

De asemenea, reprezentanții Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură vor prezenta și vor explica cum funcționează sistemul online de depunere a dosarelor pentru facilitarea obținerii actelor pentru diferite servicii. Despre experiența sistemelor și proceselor integrate de plăți și cum evoluează cererea consumatorilor vor relata reprezentanții celor mai mari rețele de retail din țară. Iar pentru un plus de cunoaștere, profesioniștii de peste hotare vor veni cu experiențe practice din țările lor, explicând pașii pe care i-au urmat spre o agricultură de performanță.

Pentru a participa la conferința AgTech „Soluții digitale în agricultură”, este necesar să completați acest formular: http://bit.ly/3d1namF.

Evenimentul este organizat de Agrobiznes cu suportul proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova (APM) în parteneriat cu Proiectul TEKWILL, susținut de USAID și Suedia.  

 

Susține Natura.md: Devino Patron!