Devino Patron!

E timpul să conștientizăm!

Natura... mama din a cărei lacrimă ne-am născut și crescut! În ale ei palme locuim, și pentru acest fapt ar trebui să-i fim etern recunoscători.

E timpul să conștientizăm!

Recent, am sărbătorit Ziua Mondială a Albinei, ziua surioarei noastre mici și ghidușe, datorită căreia ne înfruptăm cu miere și fructe variete, dar extrem de delicioase. Mulți dintre noi nici nu înțeleg însemnătatea acestei mici insecte, care uneori trezește frică.

Tot recent am celebrat Ziua Biodiversității! De fapt, zilele respective, în opinia mea, sunt o bună oportunitatea de a medita, de a  analiza prejudiciile comise de-a lungul anilor acelei din a cărei mâini am făcut rost de hrană, adăpost și alte necesități vitale.

În aceste zile ar trebui să ne documetnăm și să aducem suportul nostru la îmbunătățirea situației precare, care a ieșit de sub control și care deja are consecințe fatale, nu doar pentru reprezentanții florei și faunei, dar și pentru noi oamenii, care încă nu conștientizăm întru totul realitatea.

Dar... oare avem nevoie de ocazii speciale, pentru a începe a face o schimbare spre bine în starea de sănatate a plantei? Nu! Orice zi și orice răsărit de soare trebuie să fie  o oportunitate de a ne schimba atitudinea față de anumite lucruri ce aparent dăunează.

Înainte planeta ne avea pe noi în mâinile sale, astăzi din păcate, o avem noi în mâinile noastre și doar de noi depinde viitorul ei și inclusiv al nostru!

                               Colţa Teoctista,
Gimnaziul ,,Dumitru Creţu",
Cărpineni, Hânceşt

Susține Natura.md: Devino Patron!