Devino Patron!

Inima unei mame

Inima unei mame
Foto simbol

Dacă m-ar întreba cineva care-i cea de-a opta minune a lumii, i-aș răspunde că am găsit-o! Aceasta e inima unei mame. Numele ei este cel pe care-l rostim prima dată. Îl rostim și atunci când suntem în necazuri sau primejdii, și atunci când avem nevoie de curaj și mângâiere ori suntem deznădăjduiți.

Se spune că până și-un înger auzind despre inima ei, a coborât din cer ca să găsească și alte lucruri la fel de frumoase pe pământ. Dar după lungi căutări, a găsit doar o grădină cu flori.

Mulțumit de ceea ce-a descoperit, a dat să se-nalțe înapoi spre boltă cerească ca să povestească și altora că în lume sunt și alte lucruri minunate. Dar când a dat să se înalțe, pe o câmpie a surprins și zâmbetul unui copil. Era atât de frumos, îngerul a cules surâsul lui, dar când acolo, lângă el, observă iubirea mamei - cea despre care auzise atât de multe. Și atunci sa înălțat cu toți trei spre cer. Dar când a ajuns la poarta raiului, florile s-au ofilit, surâsul copilului a dispărut, doar iubirea mamei era atât de curată și frumoasă cum o găsise.

Dar despre inima ei, mărturisește un bărbat care fiind îndrăgostit de-o femeie, a acceptat propunerea ei de a-și omorî mama, pe care consoarta lui o ura de moarte. A mers acasă, ia scos inima din piept și alergă cu ea în mâinile spre casa iubitei ca să-i demonstreze că dragostea ce io poartă e mai mare decât pentru cea care ai dat viață. Dar alergând, pe drum se împiedică. Iar de undeva se auzi o voce: „Te-ai lovit, băiatul mamei?”

Iată că iubirea mamei nu are margini, nu ține minte răul, iartă și poate trece și dincolo de moarte. Doar că viața ei e scurtă, e ca un fulger ce se aprinde și se stinge în fracțiuni de secundă. Și chiar dacă ar trăi o veșnicie, tot i-am rămas datori, pentru toată dragostea și a rămas cea mai curată și frumoasă din toate timpurile!

Doina DABIJA
Articol publicat în Revista NATURA în numărul 373

Susține Natura.md: Devino Patron!