Devino Patron!

Regim disociat după sărbători

Regim disociat după sărbători

După sărbătorile de Crăciun, datorită  meselor doldora de bucate încărcate de calorii, de regulă, ieșim ușor șifonați cu cel puțin câteva kilograme în plus. Intrăm în panică și începem să căutam rețete de slăbit cât mai rapide.

 

Perioada de dietă de după sărbători trebuie să v-o stabiliți în funcție de activitățile zilnice. Spre exemplu, dacă aveți un serviciu ce vă solicită intens, care nu va permite să urmați un regim alimentar variat, vă sfătuim să alegeți o dietă disociată, în care să mâncați câte 3 zile consecutiv același aliment (3 zile carne fiartă ori friptă, 3 zile iaurturi, 3 zile fructe, 3 zile cartofi fierți ori copți, 3 zile brânzeturi, 3 zile legume fierte ori fripte, 3 zile pește, etc.

Celor care n-au timp, și nu pot să gătească  zilnic un meniu variat, le sugerăm, de asemenea, să urmeze o dietă ușor subcalorică, însă, bogată în fibre. Spre exemplu, puteți să consumați fulgi de ovăz (fără zahăr adăugat) cu iaurturi (sub 3% grăsime). Nu depășiți 200 gr de fulgi pe zile și 2 litri de iaurt. În fiecare zi adăugați în meniu un fruct uscat (alune, caju, migdale, cireșe, caise), nu mai mult de 50-60 gr.

În concluzie, nu disperați dacă ați pus câteva kilograme de sărbători, însă, nici nu vă culcați pe o ureche. Luați măsurile necesare să slăbiți, pentru ca primăvara să ne găsească într-o stare și o formă maximă.

Articol publicat în Revista NATURA în numărul 371

Susține Natura.md: Devino Patron!