Devino Patron!

Un aer curat pentru toți

Un aer curat pentru toți

Recent, în gimnaziul Țareuca, Rezina, a avut loc Ora ecologică cu genericul „Un aer curat pentru toți”. Activitatea a fost organizată în cadrul proiectului „Îmbătrânim activ într-un mediu curat”, împlementat de AO „Andromeda”, în parteneriat cu AO Gender-Centru, finanțat de MSMPS. La acest eveniment au participat Ghenadie Gaidibadi, primarul comunei Țareuca, Natalia Meleșinschi, președinta AO „Andromeda” și Alexandra Socol, directoarea executivă a Asociației. 

La începutul activităţii, elevii, îndrumaţi de profesoara Angela Dascăl, au reflectat asupra mesajului unui film despre situația de mediu globală care ne pune în pericol existenţă. Ulterior, elevii au aflat cum putem contribui, fiecare, la un mediu curat. Alexandra Socol a vorbit despre acțiunile comune întreprinse de persoanele în etate pentru protejarea mediului și gestionarea corectă a deșeurilor vegetale în comuna Țareuca. Ghenadie Gaidibadi a vorbit despre soluţia de compostare a deșeurilor vegetale în fiecare grădină şi pentru folosirea îngrăşământului obţinut în agricultură. 

Au fost premiați elevii care au participat cu eseuri, picturi, desene și alte lucrări creative la concursul „Natura e casa noastră”. Lucările lor au fost expuse în cadrul unei expoziții. Cei mai activi elevi au fost Anastasia Tiron și Felicia Donica (clasa a I-a), Călin Meleșinschi (clasa a II-a), Maria-Magdalena Socol și Antonina Badura (clasa a IV-a), Madălina Vacaru și Andreia Tuluc (clasa a VI-a), Marius Donica, Mihail Bostănaru (clasa a VII-a), Cristina Medvețchi și Vlad Șoimu (clasa a VIII-a). Este de apreciat, de fapt, participarea tuturor. 

Organizatorii evenimentului aduc mulțumiri colectivului pedagogic pentru susținere și colaborare, precum și tuturor elevilor pentru activism!

Alexandra Socol, com.Țareuca, r. Rezina

Susține Natura.md: Devino Patron!