Devino Patron!

6 remedii cu ceai negru pe care trebuie să le încerci

Ceaiul negru este o băutură medicinală antică foarte populară în multe culturi ale lumii. Aroma sa intensă și culoarea închisă ascund proprietăți vindecătoare miraculoase. 

6 remedii cu ceai negru pe care trebuie să le încerci

Acest ceai este un puternic antioxidant și are puteri energizante și diuretice. Îți prezentăm în cele ce urmează 6 remedii cu ceai negru pe care trebuie să le încerci cât mai curând! Combinat cu alte ingrediente medicinale, ceaiul negru poate face minuni pentru sănătatea ta, întărindu-ţi sistemul imunitar. Beneficiile terapeutice ale ceaiului negru sunt sporite atunci când îl amesteci cu plantele pe care ți le vom prezenta mai jos.

1. Ceai negru antioxidant cu lămâie
Ceaiul negru iese în evidență ca un puternic antioxidant grație cantității mari de flavonoizi din compoziția sa. Ei te ajută să combați îmbătrânirea prematură, ce este cauzată de radicalii liberi din
organism. Aceștia provoacă degradarea rapidă a țesuturilor, lucru valabil atât la exterior, cât și la interior.
Această băutură cu lămâie este unul dintre cele mai puternice remedii cu ceai negru, atât în ceea ce privește aroma, cât și efectele medicinale. Lămâile ajută la stoparea oxidării celulare mulțumită conținutului ridicat de vitamina C. Astfel, îi vei spori conținutul de antioxidanți. Nu folosi niciodată zahăr!

2. Ceai negru digestiv cu mentă
Consumul de remedii cu ceai negru după servirea mesei este o idee excelentă pentru reglarea procesului de digestie. Grație proprietăților sale astringente și antiinflamatoare, ceaiul verde poate preveni apariția diareii și a altor probleme gastrointestinale.
De asemenea, poți combina ceaiul negru cu frunze de mentă uscată sau proaspătă, așa cum se procedează în multe dintre țările arabe. Acest ceai, pe lângă faptul că are o aromă foarte plăcută, are proprietăți digestive.
Însă nu îți recomandăm să consumi această băutură alături de alimente în cazul în care suferi de anemie, deoarece ceaiul negru blochează absorbția fierului în organism. În acest caz, consumă ceaiul negru separat de mese.

3. Ceai hipoglicemiant cu stevie
Rezistența la insulină este o problemă de sănătate mult mai frecventă decât ne imaginăm. Printre simptomele sale trebuie să amintim acumularea de grăsime în jurul taliei, insomnia și căderea accentuată a părului. Pentru a preveni sau ameliora aceste probleme și pentru a stopa evoluția diabetului, poți consuma remedii cu ceai negru, această plantă având un efect de reducere a nivelului de zahăr în sânge.
Ai grijă însă să nu îndulcești ceaiul negru cu zahăr, deoarece acest lucru va înrăutăți problema. Cel mai sănătos mod de a îndulci ceaiul este cu ajutorul steviei, o plantă ce reduce nivelul glicemiei în mod natural.

4. Ceai negru energizant cu scorțișoară și miere
Ceaiul negru este o băutură energizantă. De fapt, acesta este ceaiul cu cea mai ridicată cantitate de cofeină. Prin urmare, consumul de ceai negru îți activează mintea și organismul pentru a te putea concentra mai bine și a fi mai atent. În plus, ceaiul negru poate regla nivelul tensiunii arteriale. Deși cofeina acționează rapid, aceasta are totuși un efect limitat. Prin urmare, îți recomandăm să combini ceaiul negru cu scorțișoară și miere de albine naturală. Toate aceste ingrediente au efect energizant, fără a-ți suprasolicita însă sistemul nervos. Băutura obținută îți va oferi energie și va combate în mod natural epuizarea fizică și mintală.

5. Ceai negru cu turmeric și lapte de cocos
Dacă vrei să-ți întărești sistemul imunitar și să-ți aperi mai bine organismul de agenții patogeni, poți apela cu încredere la ceaiul negru. Îți recomandăm să îl combini cu alte două ingrediente cu proprietăți medicinale puternice: turmeric (curcuma) și lapte de cocos. Vei obține o băutură delicioasă cu ceai negru care îți va activa metabolismul, te va încălzi și va ajuta la tratarea multor tipuri de infecții. Caldă sau rece, această băutură este pe placul tuturor, deoarece are un gust minunat!
Te sfătuim să începi prin a prepara un ceai negru cu turmeric. Apoi, după doar câteva minute, poți adăuga și laptele de cocos și poți îndulci băutura cu stevia, miere sau alt îndulcitor natural preferat.

6. Ceai negru diuretic cu anason
Ultima pe lista de remedii cu ceai negru este o băutură minunată cu anason stelat. Aceasta este recomandată persoanelor care suferă de retenție de apă, edem, senzație de greutate și  inflamație generalizată în organism. Combinând ceaiul negru cu anason stelat, vei obține o băutură medicinală cu numeroase proprietăți benefice pentru organism și efect diuretic. Poți să consumi două sau trei căni în fiecare zi, una între micul dejun și prânz, iar celelalte între masa de prânz și cea de seară. Vei observa efectele benefice ale acestei băuturi la numai câteva ore după consum.

Susține Natura.md: Devino Patron!