Devino Patron!

Cum pregătim balconul pentru vară

Cum pregătim balconul pentru vară

Fă ordine
Așadar, curăță balconul de orice lucru pe care nu l-ai folosit în ultimul an, donează ce mai este utilizabil, și păstrează doar ce este util. Îndepărtează cât mai mult din ceea ce există și lasă balconul așa cum l-a creat constructorul. Apoi îți va fi mult mai ușor să aduci înapoi în spațiul acela doar lucruri de care ai nevoie, pe care le-ai depozitat temporar.


Împrospătează
După ce l-ai golit de lucruri și rafturi vechi, s-ar putea să constați că este nevoie și de acoperirea unor imperfecțiuni cu un strat nou de vopsea. Câțiva litri de var lavabil costă foarte puțin, dar fac o mare diferență. Curăță și pardoseala de beton, indiferent ce vei alege să pui deasupra. Vorbind despre diferențe: dacă balconul este integral vizibil pe fațada blocului, nu îl vopsi într-o culoare prea diferită de aceasta. Rămâi la culorile folosite în clădire și pentru diferențiere folosește decorațiunile și plantele.

17 Beautiful Flowers for Small Balcony Gardens - Gardening


Pardoseală de beton sau pardoseală caldă?
E plăcut să simți pardoseala răcoroasă când e foarte cald afară și e ok să o lași așa cum a creat-o constructorul, din beton, dar nu este o idee rea nici pardosirea cu materiale calde, izolarea termică și cu funcție estetică totodată, cum sunt pavelele de cauciuc sau pardoselile modulare din PVC, lemn sau lemn compozit.

 

Pereți cu aspect rustic
Peretele exterior al balconului de obicei este beton văruit, structură de metal sau o combinație între acestea două. Un strat de împletitură decorativă din bambus face minuni și schimbă complet atmosfera. La fel ca și o placare cu scânduri reciclate. 


Plante. Multe plante
Acum primăvara se schimbă pământul la multe plante și o parte dintre cele pe care le-ai ținut la interior toată iarna pot decora balconul tău. Împrospătează pământul în jardiniere, înlocuiește-le pe cele vechi, plivește și răsădește plante noi. În curând balconul tău va fi plin de viață. În ghivece mari, pe pardoseală sau suspendate pe pereți, plantele sunt minunate pentru atmosferă.

 

Update la mobilier
Piesele de mobilier potrivite ca mărime, comode și cu estetică specială desăvârșesc orice balcon destinat relaxării, așa că alege cu grijă, dar mai ales cu drag. Un scaun balansoar induce  relaxare în orice încăpere, dar cu atât mai mult în balconul tău proaspăt renovat. Poate fi nou-nouț sau unul reciclat din dormitor. Chiar dacă ai făcut ordine, un dulăpior sau niște rafturi pot fi încă necesare, așa că alege cea mai bună variantă pentru tine. Poate fi un simplu raft metalic, deschis – dar aici trebuie să păstrezi ordine desăvârșită, pentru că toate lucrurile vor fi la vedere, sau un dulap suspendat din vechea mobilă de bucătărie. În acest ultim caz ai grijă să fie în perfectă stare de funcționare: o revopsire a ușilor, niște mânere decorative sau niște stickere ar putea fi necesare pentru a-i schimba aspectul.

26 Tiny Furniture Ideas for Your Small Balcony - Amazing DIY, Interior &  Home Design

Susține Natura.md: Devino Patron!