Devino Patron!

7 legume și fructe de sezon în luna mai

7 legume și fructe de sezon în luna mai
Foto simbol. Sursă: www.reginamaria.ro

Luna mai este una dintre cele mai bogate în legume și fructe de sezon, care sunt perfecte pentru salate, supe sau mâncăruri ușoare și cu un conținut ridicat de nutrienți. Și cum alimentele de sezon sunt cele mai recomandate în cazul unei diete sănătoase, deoarece le putem consuma cât mai proaspete și ne putem bucura din plin de toate calitățile lor nutriționale, este cazul să îți pregătești lista cu alimentele lunii mai, pe care să le incluzi în alimentația zilnică.


1. Fasolea verde
Bogată în fibre, carotenoizi și vitamina K, fasolea verde oferă senzația de sațietate. De asemenea, are un conținut ridicat de proteine. Fasolea verde are efect diuretic, previne retenția de apă și favorizează eliminarea toxinelor din corp. În plus, reglează nivelul colesterolului și este bogată în acid folic, fiind un aliment indicat atât în alimentația copiilor, cât și a femeilor însărcinate. Poate fi consumată inclusiv sub formă de salată, asezonată cu verdețuri.

Cum se congelează fasolea verde? Pregătiți-vă proviziile pentru iarna  viitoare! - Retete Usoare


2. Mazărea
Se găsește pe tot parcursul anului sub formă congelată, însă în luna mai ne putem bucura de mazărea proaspătă. Este bogată în fibre și vitamine, fiind un aliment indicat pentru dietele de slăbire, deoarece oferă senzația de sațietate și mulți nutrienți necesari pentru sănătatea întregului corp.

Mazarea: beneficii si contraindicatii


3. Hreanul
Hreanul are un gust iute, chiar înțepător și nu se consumă în cantități mari, tocmai din acest motiv. Totuși, atunci când este adăugat în supele de legume sau în sosurile care însoțesc preparatele pe bază de carne, are rolul unui condiment care oferă un gust și o aromă deosebită mâncărurilor. Fiind și foarte revigorant, puțin hrean poate fi adăugat și în salate. Încearcă-l în combinație cu un piure de conopidă, acesta va avea un gust deosebit. 

SĂNĂTATE) Hreanul te scapă de anemie și pistrui | Sănătate


4. Broccoli
Este una dintre legumele cunoscute pentru multiplele beneficii pe care le oferă sănătății. Are un conținut ridicat de potasiu și susține sănătatea sistemului nervos, îmbunătățește capacitatea de concentrare și crește rezistența corpului la efort fizic. Broccoli poate fi consumat și crud, deși în această formă nu este pe placul tuturor, însă gătit la cuptor sau la abur poate deveni un deliciu.

Cum te ajută consumul de broccoli să lupți împotriva cancerului de piele |  Sanatate | Avantaje.ro - De 20 de ani pretuieste femei ca tine


5. Conopida
Făcând parte tot din familia legumelor crucifere, ca și broccoli, conopida poate fi considerată pe bună dreptate un super-aliment. Este bogată în fibre și vitamine, putând fi consumată crudă, în salate, gătită la cuptor sau la abur. Conopida poate înlocui adesea cartofii, atât ca textură, cât și ca gust.

Conopidă - Beneficii și Rețete Gustoase Cu Conopidă | Libertatea


6. Căpșunile
Sunt fructe cu un conținut redus de calorii, fiind potrivite pentru o gustare între mese, sau consumate la micul dejun. În plus, căpșunile au un conținut ridicat de apă și conțin mai multă vitamina C decât citricele, în schimb sunt mai bine tolerate de persoanele care suferă de probleme digestive.

Cultura de capsuni: totul despre plantare si ingrijire


7. Salata verde
Este bogată în antioxidanți, în special în vitamina A și betacaroten, ceea ce înseamnă că este o legumă care sprijină sănătatea ochilor și a pielii. Are efect diuretic și detoxifiant, fiind un aliment nelipsit din cadrul dietelor de slăbire. De asemenea, este și o legumă foarte versatilă, deoarece poate fi inclusă în tot felul de salate delicioase. Aceste legume și fructe de sezon ar trebui să facă parte din dieta zilnică pe parcursul lunii mai, în special pentru că acum le poți găsi proaspete, însă reprezintă și o bună oportunitate să aduci mici modificări meniului zilnic, sau să încerci noi  rețete care au ca ingrediente aceste alimente.

Ce beneficii are consumul de salată verde

 

Articol publicat în Revista NATURA în numărul 351

 

Susține Natura.md: Devino Patron!