Devino Patron!

Uniunea Europeană și PNUD lansează concursul „Economisirea energiei în imagini”

Uniunea Europeană și PNUD lansează concursul „Economisirea energiei în imagini”

Uniunea Europeană și PNUD lansează un concurs de fotografie pentru promovarea energiei regenerabile și eficienței energetice. Competiția este desfășurată de programul „Abordarea impactului crizei energetice în Republica Moldova” în perioada 19 aprilie – 5 mai.

Lucrările câștigătoare vor fi expuse în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Europei, iar autorii vor primi premii și diplome.

Concursul este deschis tuturor fotografilor, amatori sau profesioniști, indiferent de vârstă, care vor să împărtășească modurile inovatoare și inspirate prin care energia poate fi economisită și utilizată într-un mod responsabil și durabil.  

Fotografiile vor fi analizate de un juriu de experți în fotografie și eficiență energetică. Cele mai bune fotografii vor fi premiate cu premii atractive, care includ un aparat foto DSLR, seturi de filtre de lentile profesionale, cartele de memorie de capacitate mare.

Concursul este o ocazie de a atrage atenția publicului asupra importanței utilizării eficiente a energiei și de a stimula creativitatea și imaginația fotografilor. Drept reper pentru prezentarea fotografiilor către concurs, poate fi abordat unul din următoarele subiecte:

  • Cel mai bun portret - fotografii care prezintă un portret sau oameni în contextul utilizării eficiente a energiei. Fotografiile ar putea surprinde oamenii în timp ce economisesc energia, folosesc energii regenerabile sau găsesc noi modalități de a reduce consumul de energie.
  • Peisajele și clădirile - fotografii care prezintă o clădire, o locație sau un peisaj care demonstrează utilizarea eficientă a energiei. Fotografiile ar putea surprinde locuri unde se utilizează panouri solare, turbine eoliene sau alte forme de energii regenerabile sau clădirile cu o eficiență energetică mare.
  • Inovația - fotografii care prezintă o soluție inovatoare pentru economisirea energiei sau utilizarea energiei regenerabile. Fotografiile ar putea surprinde o idee ingenioasă pentru economisirea energiei, cum ar fi un dispozitiv care să transforme energia solară sau eoliană în energie electrică.
  • Creativitatea - fotografii care prezintă utilizarea creativă a energiei sau o modalitate neconvențională de a economisi energie. Fotografiile ar putea surprinde oameni care folosesc lumina naturală sau care găsesc moduri creative de a utiliza aparatele electrocasnice pentru a economisi energie.

 

Fotografiile pot fi transmise la adresa de e-mail: [email protected] cu subiectul Concurs Economisirea energiei în imagini, trimise prin poștă sau aduse într-un plic sigilat la adresa la adresa: str. 31 august 1989, nr. 131, PNUD Moldova, cu inscripția Concurs Economisirea energiei în imagini. Persoana  de contact: Veronica Herța, Manageră de componentă, PNUD Moldova.

Premiile vor fi înmânate în cadrul unui eveniment public.

 

Acest material a fost produs cu suportul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acestuia reprezintă responsabilitatea exclusivă a programului „Abordarea impactului crizei energetice în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD Moldova. Conținutul materialului aparține autorilor și nu reflectă în mod neapărat viziunea Uniunii Europene.

 

Susține Natura.md: Devino Patron!