Devino Patron!

5 flori ideale pentru decorul mesei de Paște

5 flori ideale pentru decorul mesei de Paște
Foto simbol. Sursă: www.gsd.protv.md

Paștele este sărbătoarea ce marchează fiecare primăvară. O sărbătoare ce simbolizează renașterea și noile începuturi nu are cum să nu fie corelată și cu ceea ce se întâmplă în natură în această perioadă.

Florile de primăvară sunt cel mai bun exemplu al faptului că natura renaște în cel mai frumos mod în fiecare an. Astfel, pe lângă bunătăţile culinare de pe masa de Paște nu trebuie să lipsească florile.

Există câteva flori ce au devenit de-a lungul timpului adevărate simboluri pentru sărbătoarea pascală. Iată care sunt acestea și ce semnificaţii au ele dacă le așezi în casă sau le dăruiești celor apropiaţi de Paște:

 

Crini

Pentru Biroul De Acasă Decor Clasic Alb Vaza Ceramica Chineză De Arte Și  Meserii Petrecere De Nunta Decor Portelan Vaza De Flori Cadouri Creative \  Decor acasă ~ Newsbook.newsSursă: www.newsbook.news

Dintre toate florile, crinii sunt florile care transmit cel mai puternic mesaj religios, în special crinii albi. Simbol al purităţii, curăţeniei sufletești și al speranţei, florile de crin sunt o alegere foarte bună pentru a-ţi înfrumuseţa casa într-o zi de sărbătoare și pentru a transmite o energie bună întregii familii.

 

Cale

Buchet x7 Cale artificiale albe - 33 cm - eMAG.ro

Sursă: www.emag.ro

Forma calelor seamănă cu o trompetă și se spune că îngerii cântau bucuria Învierii cu ajutorul lor. Sunt simbolul tinereţii, al renașterii, devotamentului și al divinităţii. Într-un aranjament floral sau într-un buchet elegant, calele vor fi o alegere foarte bună pentru un cadou de Paște.

 

Narcise

Osterglocken Narcise Floare - Fotografie gratuită pe Pixabay
Sursă: www.pixabay.com

De obicei, narcisele înfloresc în perioada sărbătorii de Paște, iar narcisele galbene sunt cele care transmit cel mai bine sentimentul de fericire datorită culorii lor. Galbenul este simbolul soarelui, al
vieţii, al prieteniei. De aceea este recomandat ca în ziua de Paște să ai pe masă o vază sau un aranjament floral cu narcise.

 

Lalele

Peste 100 de imagini gratuite cu Lalele Albe și Primăvară - Pixabay
Sursă: www.pixabay.com


Un alt simbol al primăverii, lalelele sunt perfecte pentru a fi așezate pe masa de Paște sau pentru a le oferi dacă mergi în vizită. Semnifică iubirea și trăinicia sentimentelor, în ciuda dificultăţilor sau obstacolelor. De asemenea, lalelele sunt și simbolul iertării.

 

Crizanteme

Cum trebuie să îngrijești crizantemele în ghiveci | Adela Pârvu - Interior  design blogger
Sursă: www.adelaparvu.com

Deși nu sunt flori specifice primăverii, crizantemele sunt simbolul loialităţii, sunt flori vesele și simbolizează bucuria. Cele în culori calde precum galben sau portocaliu sunt o alegere inspirată pentru aranjamentul festiv pe care să îl așezi pe masa de Paște.

 

Articol publicat în Revista NATURA în numărul 350

Susține Natura.md: Devino Patron!